dinsdag 28 oktober 2014

MAC lipstick: faux.

Mijn eerste mac product is eindelijk een feit. Totaal onverwachts kocht ik tijdens een middagje shoppen een prachtige mac lipstick. Ik ging met een vriendin shoppen die net zo gek is op beauty als ik en dan steek je elkaar al snel aan om dingen te kopen. Vol goede moet liepen we naar mac in de bijenkorf.

Voor ik begin met de review wil ik even een klein stukje schrijven over hoe we geholpen zijn. Ik lees vaak dat de wat jongeren meiden slecht geholpen worden of zelfs de winkel uitgekeken zijn. Ook ik loop dan niet graag zulke winkels in om alleen even te kijken. Deze keer ben ik echt super goed geholpen. Er werd bijna meteen gevraagd of ze ons konden helpen. Ze hebben alle lipsticks die we wilde proberen voor ons schoongemaakt en ze hebben ons verder ook gewoon rustig laten kijken en uitproberen. Heel erg fijn!
De verpakking van de lipsticks van mac staan er een klein beetje om bekend dat ze er uitzien als een tampon. Toch vind ik de verpakking zeker niet lelijk. Hij voelt stevig aan en ik heb hem al vaak meegenomen in mijn tas.
Er zijn 7 verschillende finishes waaruit je kunt kiezen namelijk: cremesheen, frost, glaze, lustre, matte, satin en amplified creme. Hieronder zal ik nog de eigenschappen en verschillen van de verschillende finishes uitleggen, ben je er niet benieuwt naar scrol daar dan even overheen.
Cremesheen lipsticks geven medium tot maximale, opbouwbare, dekking met een glanzende finish.
Frost lipsticks geven veel pigment af, gecombineerd met een textuur varierend van lichte frost tot hoge frost. Frost staat voor het metallic effect.
Glaze lipsticks geven een subtiele kleur af, gecombineerd met een frost textuur, oftewel metallic effect.
Lustre lipsticks geven dunne tot medium kleurdekken met een semi glanzende finish.
Matte lipsticks geven een maximale dekking in combinatie met een niet- glanzende textuur.
Satin lipsticks geven een hoge dekking in combinatie met een minimale glans.
Amplified crème lipsticks geven een maximale kleurdekking met een crèmige finish.
Ik koos voor de Satin finish omdat deze veel kleur afgeven, Niet zo matt zijn dat ze mijn lippen uitdrogen maar ook niet mega glanzend. Deze finish voelt fijn aan op mijn lippen en blijft toch lang zitten.
De kleur was nog een hele opgave. Ik wilde graag een kleur die ik gewoon altijd kan pakken en die altijd bij elke look goed is. De medewerker van mac vertelde dat het het beste was om gewoon te gaan proberen. Dat ik zo een kleur zou kiezen had ik nooit gedacht. Het is een beetje een bruine kleur met roze erin.
Hier zien jullie de kleur nog net iets beter.
De lipstick glijd echt over de huid heen. De kleur is ook heel erg mooi. Heel anders dan dat ik gewend ben maar wel prachtig.
Ik moest in het begin erg wennen aan de kleur bij mezelf. Ik heb best gepigmenteerde rodere lippen van mezelf. Ik moest daarom even wennen dat ik ineens die roze kleur uit mijn lippen haalde door een wat bruinere kleur te gaan dragen. Toch is dit echt een lipstick geworden die ik bijna elke dag draag.
Mijn lippen drogen niet uit en de lipstick blijft echt goed zitten. Het is geen matte lipstick dus natuurlijk is bijwerken wel echt een must. Maar zolang mijn lippen niet heel droog worden en het product fijn aanvoelt vind ik het niet erg om 1 of 2 keer bij te werken.
Eindelijk heb ik een mac product gekocht en de perfecte lipstick voor elke dag bij elke look. Ik ben er echt super blij mee! Nu ik er 1 heb is het wel heel verleidelijk om er snel nog een te kopen of in ieder geval nog een product van mac. De prijs is het enige minpunt wat ik heb kunnen vinden aan dit product want voor deze lipstick betaal je 19 euro. Maar goed je krijgt er wel een prachtig product voor terug.

8 opmerkingen: