zondag 21 september 2014

Back to basic: oogschaduw kwasten

Vorige week konden jullie al een back to basic artikel lezen over gezichtskwasten, vandaag vertel ik jullie meer over oogschaduw kwasten. Ik ben persoonlijk geen expert hierin en het leek me daarom beter gewoon te laten zien welke kwasten ik waarvoor gebruik. Het zijn allemaal erg betaalbare kwasten dus ben je benieuwt, kijk dan snel verder.

Ik begin met de kwasten die ik gebruik voor highlighter. Mijn favoriet hiervoor is de Elf professional eyeshadow brush. Op de foto is dit de onderste. Het is een compacte fluffie kwast die heel erg makkelijk highlighter aan brengt op het wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek. Elf kun je bestellen op hun eigen website.
Voor ik de Elf kwast had gebruikte ik de Hema oogschaduw kwast voor highlighter. Op de foto is dit de middelste kwast. Deze is ook heel fijn maar en gewoon in de winkel verkrijgbaar. Wel is deze iets minder compact dan die van Elf en je kunt iets minder precies het product aanbrengen.
En helemaal bovenaan licht er nog een kwastje dat uit een W7 palette komt. Dit is een heel erg klein en stevig kwastje die ik gebruik om mijn binnenste ooghoeken te highlighten en de binnenste helft van mijn onderste wimperrand. Deze kwast is dus niet los te koop maar zit in de palette van W7. 
Door naar de oogschaduw kwasten voor het bewegend ooglid. Helemaal bovenaan zien jullie een synthetische kwast van essence. De haartjes zijn heel erg hard en totaal niet flexibel. Fijn voor poeder oogschaduw is deze kwast zeker niet maar voor crème oogschaduws is deze echt perfect. Dit kwastje kwam uit een LE maar ook Hema heeft dit soort kwasten.
De middelste kwast zit wel in het vaste assortiment bij Essence. Dit is een hele simpele oogschaduwkwast die echt geweldig is voor oogschaduw op het bewegend ooglid.
En de onderste kwast is iets korter dan die van Essence maar ook heel erg fijn. Dit is de Elf smudge brush. Ook heel erg fijn om een lijntje mee op de onderste wimperrand aan te brengen en te vervagen.
En de laatste categorie zijn de kwasten waarmee ik kleur aanbreng in de arcadeboog en oogschaduw vervaag. De middelste kwast is de enige echte blendingkwast. Dit is de blendingkwast van de Hema. Ik vind het echt een super fijne kwast en perfect om je oogschaduw mee te blenden.
De onderste kwast is weer een kwast van Essence. Ook deze zit in het vaste assortiment. Deze kwast is heel compact en je kunt hier heel precies je arcadeboog mee aanzetten.
De bovenste kwast zit er een beetje tussenin. Hij heeft de zelfde vorm als die van essence maar is iets meer fluffie en minder compact. Ik gebruik hem graag om mijn arcadeboog wat lichter mee aan te zetten. Ook deze kwast is van Elf.
Dit waren de kwasten die ik voornamelijk gebruik als ik oogschaduw aanbreng. Met deze kwasten kan ik gewoon een complete ooglook maken. De fijnste goedkopere kwasten kun je vinden bij Elf, Essence en Hema.

2 opmerkingen:

  1. Erg fijn artikel. Ik ga als ik bij de Hema deze kwasten zeker wat beter bekijken.

    BeantwoordenVerwijderen