zondag 31 augustus 2014

Back to basic: lipstick/ lipliner

Vorige week schreef ik een erg kort artikel over lipstick, deze week zal het weer niet een heel erg lang artikel worden. Deze week gaat het over lipstick en lipliner. Twee producten die we allemaal over het algemeen wel kennen.
 
Dat lipstick oudbollig is dat denken we nu allang niet meer. Lipstick is in heel erg veel kleuren en soorten te verkrijgen. Over het algemeen is lipgloss voor glans en lipstick voor de kleur. Lipstick geeft veel meer kleur af dan lipgloss. Toch zijn er tegenwoordig ook veel lipsticks die ook veel glans afgeven en wat minder kleur.
Wil je de kleur van lipstick wat beter uit laten komen op je lippen en heb je zelf best wel donker gepigmenteerde lippen. Breng dan een laagje foundation of concealer over je lippen aan voor de er met lipstick over heen gaat. Met een neutrale ondergrond zal de echte kleur van de lipstick veel beter naar voren komen.
Wil je je lipstick wat langer laten zitten breng hem dan eerst aan op je lippen. Hap in een tissue en breng hem daarna nog eens aan. Zo blijft hij veel beter zitten.
Nog een laatste tip is dat je lipstick ook prima als crème blush kunt gebruiken!!
Lipliner is altijd in de vorm van een potlood. Vroeger werd het heel erg veel gebruikt maar nu volgends mij niet echt meer. Toch kun je er nog wel hele leuke dingen mee doen.
Lipliner is ook een tip om je lipstick langer te laten zitten. Breng lipliner op je lippen aan (in dezelfde kleur als je lipstick) en daaroverheen je lipstick. Zo blijft je lipstick veel langer zitten. Ook zorgt het ervoor dat je lipstick niet in de lijntjes gaat zitten. Breng je een lijntje rond je mond met lipliner. Dan voorkom je dan je lipstick buiten de liplijn gaat zitten. Zorg er dan wel voor dat deze lijn niet donkerder is dan je lipstick.
Vind je een lipliner in een hele mooie kleur maar heb je geen bijpassende lipstick. Je kunt lipliner natuurlijk ook prima gebruiken op zichzelf. Breng er wel een laagje lippenbalsem of lipgloss overheen want lipliner op zichzelf is vrij droog.
Wat zijn jullie tips voor lipstick en lipliner?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten