zondag 3 augustus 2014

Back to basic: eyeliner

Eyeliner kennen we allemaal wel. Veel van ons zullen het ook regelmatig gebruiken. Maar het blijft soms lastig. Bij eyeliner geld het dan ook zeker zo dat je met oefenen heel erg ver komt.

Eyeliner komt in veel kleuren. Je kunt het eigenlijk in elke gewenste kleur krijgen. Toch is de meest voorkomende kleur zwart. Ben je heel licht qua huidskleur en heb je blond haar kun je voor een zachtere look gaan voor een bruien kleur. wil je iets extra’s zonder oogschaduw te gebruiken of wil je juist je eyeliner aanpassen op je oogschaduw kun je voor een leuk kleurtje gaan.
Je kunt heel erg veel verschillende soorten vormen eyeliner zetten. Het meest voorkomende is toch wel gewoon een lijntje langs je wimperrand. Je hebt dit dan ook snel onder de knie. Op de bovenste foto kun je ook nog zien dat er een wing is gemaakt. Wil je dit proberen hou dan zeker de make-up remover en de wattenstaafjes bij de hand. Het kan in het begin even moeilijk zijn. 
Hiernaast zijn er ook nog verschillende soorten eyeliner waar je uit kunt kiezen.
Als eerste de gel eyeliner. Deze zit in een potje. Soms zit er al een kwastje bij die ik meestal best wel fijn vind, maar je kunt ze ook los kopen. Dit zijn schuin afgesneden eyeliner kwastjes. Je moet hiermee echt experimenten wat jij fijn vind.
De tweede is vloeibare eyeliner. Ik gebruik deze zelf graag. Het zit in een potje waar eigenlijk altijd ook een kwastje aan de dop vast zit. Het is in het begin altijd wel wat wennen maar uiteindelijk is dit echt een hele fijne soort eyeliner.
En als laatste heb je nog het oogpotlood. Deze word vaker gebruikt voor op de waterlijn of op de onderste wimperrand dan echt als eyeliner. Ook is deze niet echt geschikt om een wing mee te maken maar je kunt hem wel gebruiken om een lijntje langs de bovenste wimperrand te zetten. Hoe scherper de punt is hoe strakker de lijn zult zijn. je kunt hiermee ook een mooi uitgeveegde smokey lijn mee zetten.
En nogmaals oefening baart kunst. Ik kon er in het begin niets van maar ben gaan oefenen en draag nu regelmatig een winged eyeliner.

2 opmerkingen:

  1. ik zelf kan het ook niet zo goed, maar toch probeer ik het regelmatig. fijn artikel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Winged eyeliners zijn zo mooi! Ik ben er alleen altijd zo lang mee bezig.. Je hebt een super leuke blog! Ik volg je op Bloglovin :)
    X Vanilles
    vanilles-x.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen