zaterdag 19 juli 2014

Klanksessie

Vorige week vertelde ik jullie over mijn ervaring met een opgieting. Deze week ga ik verder met de klanksessie. Ik mocht namelijk ook een klanksessie bijwonen en ik moet zeggen dat ik er vanaf het begin al erg sceptisch over was. Ik ben gewoon niet zo spiritueel. Maar ik vond het toch wel leuk om meegemaakt te hebben.

Tijdens een klanksessie zit je in de sauna met je ogen gesloten, beide voeten op de grond en je handen omgekeerd op je knieƫn. De medewerker die de klanksessie uitvoert legt alles van te voren heel erg goed uit en verteld je ook hoe je open moet staan voor de geluiden. Hij gaat vervolgend met verschillende instrumenten geluiden maken en langs iedereen die in de sauna zit.

Wat nou precies helemaal de bedoeling is en wat het met je moet doen dat is me nooit helemaal duidelijk geweest. Het is in iedergeval een manier om je hoofd helemaal leeg te maken en helemaal te ontspannen. Ik hoorde ook dat er wel eens mensne zijn die moeten huilen onder de sessie omdat er allemaal emotie’s loskomen.
Ik vond het persoonlijk echt helemaal niets. Ik ontspan liever in een sauna waar een opgieting plaats vind of gewoon helemaal niets. Je moet er dan ook echt voor open staan. Krijg je de kans om aan een sessie mee te doen zou ik het zeker doen. Er zijn genoeg mensen waarbij dit de ideale manier is om te kunnen ontspannen. Voor mij is was het helaas geen succes.
Hebben jullie wel eens een klanksessie gedaan?
 

1 opmerking:

  1. Ik houd wel van spirituele dingen, maar dit lijkt me niet zo fijn. Wel leuk dat je het hebt geprobeerd!

    BeantwoordenVerwijderen