zondag 20 juli 2014

Back to basic: everyday oogschaduw

Vandaag ga ik het hebben over de basis van oogschaduw en over een everyday oogschaduwlook. Oogschaduw blijft voor vele van ons toch een van de moeilijkste dingen als het gaat om make-up. Ik ga jullie vandaag ook niet echt een tutorial geven over hoe je een look kun maken maar vertel jullie wel de basics.

Als eerste gebruik je altijd een basis onder je oogschaduw. Deze houd de oogschaduw gedurende de dag op zijn plaats. Een oogschaduwbasis is al voor weinig geld te krijgen. zo heeft Hema en Essence goeie oogschaduwbasissen in hun assortiment.
Dan heb je nog verschillende structuren oogschaduw je hebt vaste, losse en crème oogschaduws. Het makkelijkste is gewoon vaste oogschaduw. Dit is gewoon een poeder die gepressed is. Hier kun je het best mee beginnen. Ga je experimenteren kun je ook losse oogschaduw gebruiken. Dit zijn losse pigmenten die dus heel erg veel kleur bevatte. Hier is wat moeilijker mee te werken omdat het echt een losse poeder is. en als laatste kun je nog voor crème oogschaduw gaan. Meestal word dit gebruik als basiskleur onder poederoogschaduw omdat de kleuren dan mooier uitkomen.
Natuurlijk heb je ook matte en shimmer oogschaduw. Matte kleuren brengen meer naar achter en shimmer halenmeer naar voor. Het is met deze twee ook maar net wat jij mooier vind. Persoonlijk wissel ik veel af met matt en shimmer. Je kunt ze natuurlijk ook combineren in 1 ooglook.
Voor een natuurlijke look gebruik je meestal bruintinten. Begin je echt net met make-up kun je het beste een palette aanschaffen. Hierin zitten meerdere kleuren waarmee je gelijk een look kunt maken.
Voor de meest simpele look heb je eigenlijk maar 3 oogschaduws nodig. een hele lichte/ witte kleur om mee te highlighter. Highlighter breng je aan onder de wenkbrauw en in de binnenste ooghoek. Een lichte oogschaduw die je over het hele ooglid aanbrengt. En een donkere oogschaduw waarmee je de arcadeboog aanzet. De arcadeboog is het ‘deukje’ in je ooglid.
En zodra je dat onder de knie heb kun je steeds meer dingetje toevoegen in je look. Goeie palette voor een naturel look vind ik het Au naturel palette van sleek en het undressed palette van MUA.
Wat zijn jullie tips?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten