zondag 13 juli 2014

Back to basic: wenkbrauwen


 
Ik heb van mezelf best wel volle wenkbrauwen. Ik deed er nooit echt iets mee en vond het wel prima. Toch heb ik me later wel verdiept in de vorm en kleur van de wenkbrauwen omdat deze heel erg belangrijk zijn voor het gezicht.

Voor het epileren van je wenkbrauwen heb je niet veel nodig. Ik doe het zelf gewoon met een pincet van Essence. Wil je graag infesteren in een goed pincet dan kun je er een kopen van tweezerman. Wil je echt een hele andere wenkbrauw vorm of zie je door de bomen het bos niet meer kun je voor een klein prijsje je wenkbrauwen ook laten doen bij een schoonheidsspecialiste. Dit kost meestal niet veel geld. Je kunt ze daarna makkelijk zelf bijhouden.
Maar je kunt natuurlijk ook hele lichte wenkbrauwen hebben, of heel erg weinig wenkbrauwhaartjes. Daarom tekenen veel mensen hun wenkbrauwen in of bij en daar heb je verschillende producten voor.

Als eerste heb je een gel product. dit kun je een beetje vergelijken met een gel eyeliner. Soms komen deze producten ook in een mascara verpakking. Dit kun je met een klein kwastje of een schuin afgesneden eyeliner kwastje aanbrengen.

Een van de veiligste en meest natuurlijkste producten is wenkbrauwpoeder. Dit kun je het best met een schuin afgesneden eyeliner kwastje aanbrengen.

En als laatste heb je ook nog een potlood. Heel erg makkelijk in gebruik maar hiermee moet je wel oppassen dat je geen harde lijnen zet. Ik begon zelf met een wenkbrauw poeder maar gebruik nu ook ene wenkbrauwpotlood.

Wat super belangrijk is is dat je de juiste kleur kiest. Het ziet er erg onnatuurlijk uit als je een kleur kiest die donkerder is dan je eigen haarkleur. Ik maak me wenkbrauwen wel iets donkerder maar zorg dat mijn haarkleur er altijd gelijk aan blijft.

En als laatste heb je nog transparante wenkbrauwgel. Deze dient voor twee dingen. Het zorgt ervoor dat het product waarmee je je wenkbrauwen heb bijgetekend langer blijft zitten en het houd je wenkbrauwhaartjes op zijn plek. Je kunt dit product dus ook gebruiken zonder dat je je wenkbrauwen bijtekent.

En dat was alles. Wil je voor het eerst je wenkbrauwen bijtekenen experimenteer er dan eerst mee en onthoud less is more. Dikke donkere wenkbrauwen vind niemand mooi.

2 opmerkingen:

  1. Just changed my domain name from jiuliahasch.me to juliahasch.com. If still interested please subscribe for the new domain. =)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn wenkbrauwen vind ik zelf echt het allerbelangrijkste van m'n make-up. Van mezelf heb ik bijna onzichtbare wenkbrauwen en ik ga dan ook niet de deur uit zonder deze mooi bijgekleurd te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen