zondag 27 juli 2014

Back to basic: avond oogschaduw

Vorige week schreef ik al over de basis van oogschaduw en hoe je makkelijk een everyday look kon maken. vandaag ga ik daar nog iets meer op verder. Namelijk avond oogschaduw. Ik heb het hier meer voor oogschaduw in je vrije tijd en voor op feestjes.

Everyday ooglooks maak je met bruin en naturel tinten. Avond make-up maak je met alles behalve dat. Je kan net een stap verder en echt uitpakken met je make-up. Je kan veel donkere tinten gebruiken maar dat hoeft niet perse. Je kunt ook kleuren gebruiken die je normaal niet zo snel zou dragen bijvoorbeeld groen, blauw of paars.
 
Ook kun je verschillende soorten manieren gebruiken om het aan te brengen. Je kunt echt spelen met technieken. Er zijn er zoveel dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen maar er staan genoeg tutorials online over allerijl soorten looks. Een van de bekendste avond looks is denk ik wel de smokey eye. Je gebruik hiervoor een reeks kleuren van donker naar licht. De donkerste kleur breng je aan bij de wimperrand en zo ga je steeds lichter aanbrengen om hoog. Wel moet je oppassen dat je hierbij geen blauw oog effect krijgt. Ook hierover staan genoeg tutorials online.
Kort samengevat kan je dus echt uitpakken en moet je gewoon gaan experimenteren als het gaat om avond make-up.

2 opmerkingen:

  1. mooie ooglook heb je gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik draag zelf best graag blauw :-) Draag het vandaag, in combinatie met bruin. Staat altijd leuk.

    BeantwoordenVerwijderen