zaterdag 21 juni 2014

Hoe begon ik met make-up


 
Ik kan het me bijna niet meer voorstellen maar ook ik moest ooit beginnen met make-up. Integendeel het is nog niet eens zo heel erg lang geleden. Ik vind het altijd super leuk om andere hun verhalen te lezen over hoe ze zijn begonnen met make-up en hoe ze zijn begonnen met experimenteren. Daarom vertel ik vandaag mijn verhaal.

In groep acht droeg ik een heel klein beetje make-up maar was ik er nog niet echt veel mee bezig. Ik vond het wel al leuk en volgde in groep 8 dan ook een cursus beauty die bij mij op school werd gegeven. Ik droeg toen best wel veel zwart en ook het enige wat ik aan make-up deed was zwart. Ik droeg een zwart oogpotlood op mijn waterlijn die ik ooit van mijn moeder had gekregen. Toen was dat echt mijn dagelijkse make-up. Nu ik daarop terug kijk vind ik het echt verschrikkelijk. het zwarte stond best wel hard bij mijn gezicht en mijn huid werd er alleen maar bleker van.

In de eerste klas begon het pas echt. Toen was ik 12 en kreeg ik echt interesse in make-up. Ik vond het interessant als andere mensen producten uit hun tas pakte en om te zien wat andere gebruikte. Toen ik 13 werd kreeg ik van een vriendin een pallet met oogschaduw en lipgloss van een merk die ik me niet eens meer kan herinneren. Het was wel een beetje kinder make-up. Ik vond het helemaal geweldig. De lipglossjes droeg ik overdag en de oogschaduw daar probeerde ik looks mee te maken. Ik durfde het niet overdag te dragen maar om het alleen al te proberen vond ik super.

Na een tijdje wilde ik echte make-up. Make-up van een wat bekender merk. Ik ben toen naar de Kruidvat gegaan en daar kocht ik een pallet van Catrice uit The big city life collectie. Een Pallet die ik nog steeds heb en ik nog steeds erg fijn vind. Daar begon het pas echt mee. Sinds die dag heb ik elke LE van Essence en Catrice bijgehouden en leerde ik langzaam alle merken uit de drogisterij kennen.

Ik begon net iets voor ik dat pallet had gekocht ook met blogs lezen. Daar lees je natuurlijk alles over make-up. Ik gebruikte toen niet meer dan lipproducten en oogproducten. Oogschaduw durfde ik toen ook nog niet mee naar buiten. Op een blog las ik over foundation. Dat wilde ik super graag proberen. Ik ben toen samen met mijn moeder naar de Etos gegaan en daar heb ik mijn laten adviseren door de Etos medewerker. Ik kreeg toen de Maybelline superstay 24u foundation en de Maybelline dream matt powder, die ik nu nog steeds graag gebruik, van mijn moeder. Die ben ik gaan gebruiken en ik kreeg gelijk al leuke reacties. Vriendinnen vonden het erg mooi staan.

En sinds dien ben ik eigenlijk steeds verder gegaan met make-up. Ben meer gaan proberen en ben meer gaan durven dragen. Ik ga gerust met een wat donkerdere oogschaduw look naar school en durf ook wel een felle lip kleur te dragen. Foutjes met make-up heb ik zeker gemaakt. Zoals de zwarte oogpotlood en ook ik heb wel eens een te donkere foundation op gehad. Maar echt opmerkingen over het dragen van make-up heb ik nooit echt gehad.
Welk product droegen jullie als eerst?

5 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te lezen hoe jij met make-up bent begonnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd leuk om te lezen! Mijn eerste make-up product was een zwart oogpotlood. Ik gebruikte het iedere dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel interessant om te lezen! Ik ben begonnen met bb cream.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk, ik begon met knalroze oogschaduw uuuuhmmm ....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk! Ik gebruik nog niet lang BBcream :) & foundation heb ik nog noois geprobeerd shame On me :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen