zondag 11 mei 2014

back to basic: primer


 
Deze week ga ik me wat verder verdiepen in primers. Primer is voor mij een product die ik dagelijks gebruik. Voor veel mensen is dit eigenlijk ook wel een product die niet elke dag gebruikt word. wil je meer weten over primers? Kijk dan snel verder.

Een primer is een product die je huid gladder maakt waardoor je make-up er mooie uit komt te zien. Ook zorgt het product dat je make-up langer blijft zitten. als je een primer gebruikt, gebruik je dit voor je foundation en na je huidverzorging. Eigenlijk is dit het eerste product die je aanbrengt na je huidverzorging.
Primers worden vaak gebruikt als je wilt dat je make-up net iets langer blijft zitten. een primer is bij veel mensen dan ook geen product die in de dagelijkse routine zit. Het word alleen gebruikt als het bijvoorbeeld een hele warme dag word of als mensen een feestje hebben. Ik vind persoonlijk dat mijn make-up gewoon veel mooier zit en langer mooi blijft zitten als ik een primer gebruik, en gebruik het dan ook elke dag.

Er zijn verschillende soorten primers. Primers met glitters en primer zonder glitters.

Hier zien jullie twee voorbeelden van primers zonder glitter. Er zijn in deze categorie nog meer verschillende soorten maar ze doen in principe allemaal hetzelfde. Ze laten je make-up langer zitten zonder dat het verder je make-up beïnvloed. Als je een doorzichtige primer aanbrengt op je huid dan merk je daar verder niets van. Je huid voelt gladder aan maar het geef verder geen effect. Wil je graag op safe spelen, neem dan een primer zonder glitter.

En als tweede primers met glitter. Nu is het niet echt de bedoeling dat er grove glitters in zitten, het gaat hier meer om een mooie glans. Laat een primer met grote glitters dan ook liggen want dit word nooit een mooi effect. Let ook op bij deze primers dat je niet teveel gebruikt, je kunt er al snel uitzien als een discobar.
Een primer met een glans zorgt ervoor dat je huid een mooie glow krijgt. Heb jij een wat doffe huid dan kan een primer met een glans de uitkomst zijn.

En dit zijn mijn basics voor primers. Ik hoop dat jullie het leuk vonden en heb jij nog basic tips voor primers zet die dan in de comments.

2 opmerkingen:

  1. Ik gebruik zelf bijna nooit primer, zou ik eigenlijk weer eens moeten doen! Ik vind de primer van etos eigen merk heel erg fijn! (:

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik gebruik ook elke dag een primer, maar niet van essence of Catrice enz... Eerst heb ik een tijdje de primer gebruikt van Yves rocher waar ik zeker tevreden over ben maar nu gebruik ik net de primer van Mylėne ;-)
    X

    BeantwoordenVerwijderen