zondag 18 mei 2014

Back to basic: foundation


 
Beginnen met foundation dragen kan best wel moeilijk zijn. vaak vinden mensen het eng omdat ze denken dat het heel erg opvalt dat je foundation draagt, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. vandaag gaan we terug naar de basis van foundation.

Foundation is een product dat je huid er egaal uit laat zien. Het bedekt ook oneffenheden maar daar is het uiteindelijk niet voor bedoeld. Je brengt een dun laagje foundation aan en dat maakt je huid egaal, voor eventuele oneffenheden gebruik je daarna nog concealer. Het is dus echt een product om je huid egaal te maken en niet om je er bruin uit te laten zien. Gebruik dus echt een foundation die bij jou huidskleur past.
Er zijn 3 soorten foundation waar je uit kunt kiezen. Er zijn er vast meer maar dit zijn de 3 basis soorten. Kijk wat bij jou huid past.

 
De meest voorkomende foundation is de vloeibare foundation. Dit is gewoon een soort crème met een kleurtje. deze foundation is vooral erg goed voor mensen met een droge huid. het is de foundation soort die het minst droge plekjes accentueert.

Het jij nou een hele vette huid dan kun je ook gaan voor een poeder foundation. Poeders zorgen er juist voor dat je een heel erg matt effect krijgt. Wel moet je uitkijken dat je geen cakey effect krijgt.

Heb jij nou heel erg veel oneffenheden en wil je graag wat meer dekking, dan zou ik voor een mousse foundation gaan. Ondanks dat het erg luchtige mousse is dekt het echt heel erg goed. let wel op met de droge huid want deze foundation kan de droge plekjes juist benadrukken.
Kies wat het best past bij jou huis en ga voor die foundation. Kies de juiste kleur en dan komt het helemaal goed.

Wil je nou nog niet gaan voor een foundation omdat je dat nog iets te heftig vind, dan kun je ook gaan voor een BB cream. Dit is een foundation die een mindere dekking geeft en ook nog eens je huid verzorgt.
En dit was het weer voor deze week. ik hoop dat jullie het leuk vonden en hebben jullie nog tips voor het vinden van de juiste foundation zet ze dan onder in de comments.

bron foto's: wehearit

2 opmerkingen: