zondag 25 mei 2014

Back to basic: concealer


 
Het is weer tijd voor een back to basic artikel! Vorige week had ik het over foundation. Daarin vertelde ik onder andere dat foundation niet echt is voor je oneffenheden. Natuurlijk bedekt het wel wat, maar het is vooral bedoeld om de huid egaal te maken. Maar wat moet je dan met die oneffenheden? Daar gaan we het vandaag over hebben. Vandaag gaat het over concealer.

Concealer is een product waar je je oneffenheden mee kunt camoufleren. Je hebt verschillende kleuren concealer maar meestal komt concealer gewoon in een huidkleur. Het is dan ook erg belangrijk dat je ook in dit geval de juiste kleur kiest.

De meest bekende vorm van concealer is denk ik toch wel de vloeibare concealer. Deze concealer dekt meestal iets minder dan een vaste concealer waar ik hierna iets over vertel. Wel is dit de perfecte concealer om onder de ogen te gebruiken. Je gebruikt concealer onder de ogen om donkere kringen weg te werken. je krijgt hierdoor een hele open en wakkere blik. Gebruik je concealer onder de ogen dan mag je ook best wel een tint lichter gebruiken. Dit zorgt er alleen maar voor dat je nog wakkerder en frisser oogt. Ook zijn er vloeibare concealer met lichtgevende deeltjes erin. Deze zijn er om een beetje te kunnen highlighten. Deze concealer zijn erg mooi om onder de ogen te gebruiken en op de hoogste punten van het gezicht. 

Hierboven zien jullie een pallet met concealer in een vaste vorm. Deze vorm van concealer dekt net iets beter. het is iets moeilijker om aan te brengen onder de ogen en het trekt ook net iets sneller in de lijntjes. Dit is dan ook een concealer die je beter kunt gebruiken om puistjes te bedekken.

Kleuren

Zoals je ook al in het pallet hierboven ziet zijn er verschillende kleuren concealer. De meest voorkomende kleur is groen. Met een groene concealer kun je roodheden bedekken. Je moet wel uitkijken dat je geen groene waas ziet en het is dan ook handig om hier overheen nog een foundation of huidkleurige concealer te gebruiken.
Een andere kleur is roze. Een roze concealer kun je gebruiken voor onder de ogen. Roze gaat de blauwe/grijze kleur van de wallen tegen.

Persoonlijk ben ik niet zo van de gekleurde concealer omdat je al snel een waas van die kleur gaat zien. Ik gebruik liever een huidkleurige concealer die werkt ook prima.

Verpakkingen

Laat je niet afleiden door de verschillende soorten verpakkingen die er zijn. meestal heb je toch altijd te maken met een vaste of een vloeibare concealer. Zo heb je concealer in een stick vorm. dit zijn gewoon vaste concealer in de vorm van een stick. Ook zijn er concealers die in een verpakking zitten met een kwastje eraan. Je moet dan aan de achterkant draaien om product uit het kwastje te krijgen. hier gaat het gewoon om een vloeibare concealer.
Kies wat jij het fijnst vind. Vloeibaar of vast en kijk dan in de winkel naar de verpakking en dekking die jouw het meest aanspreek.

4 opmerkingen: