zaterdag 8 maart 2014

sponzen


 
Over sponzen word ik beautyland over het algemeen niet heel erg positief gesproken (afgezien van de beautyblender). Ik wilde wel eens een paar verschillende soorten sponzen met jullie bespreken dus dit ga ik vandaag doen. Ik kwam op het idee door dat ik in de Etos stond en een verkoopster een spons aan een mevrouw probeerde te verkopen. Ze vertelde dat die spons echt er voor zorgden dat haar make-up perfect uitgesmeerd kon worden. over dit verhaal komt zo meer.

De beautyblender. De enige spons die in beautyland echt heel erg populair is. ik heb hem zelf niet maar kan natuurlijk wel even vertellen wat het precies voor een spons is. deze spons heeft zoals jullie zien een ei- vorm. Je kunt hem onder het water houden en dan word hij groot. Daarna kun je hem gebruiken om je foundation prefect mee aan te brengen.

Over deze spons kan ik verder niet echt heel veel meer vertellen maar ik vond toch dat deze wel echt in het rijtje thuis hoorden. Wat ik wel nog even wil vertellen is de reden dat sponzen niet zo heel populair zijn. sponzen die zuigen 1/3 van je product op. Heel erg zonde dus! Ik vind het persoonlijk ook erg zonde maar als ik een spons echt heel fijn vind. Dat gebruik ik hem wel gewoon.


Dit is de spons waar de verkoopster het over had. Met deze spons zou je je make-up zo perfect egaal kunnen aanbrengen. Ik kreeg terplekken medelijden met de vrouw die deze spons natuurlijk meteen ging aanschaffen want het enige wat je met zo een platte futloze spons krijgt is strepen. Ik kan niets anders zeggen over deze platte sponzen. Ik vind ze echt verschrikkelijk.

Sorry trouwens voor de mensen die deze sponzen wel echt geweldig vinden. Zijn er wel mensen die deze sponzen echt goed vinden? Ik denk eigenlijk niet dat als je ooit een goeie kwast heb gebruikt dat je nog terug wil naar zo een spons. Ben jij wel zo iemand, meld je maar in de comments ik ben erg benieuwt!

En dan hebben we nog onze driehoekige sponsjes. Deze sponsjes vind ik dan wel weer fijn. Ik heb ze een hele tijd gebruikt. Ik gebruikte ze om mijn concealer mee uit te smeren. Ik vond ze er echt heel erg fijn voor en ik kreeg een mooi resultaat. Toen ik eenmaal merkte dat mijn kwast het ook wel prima deed. Vond ik het zonde om nog verder te gaan met sponsjes dus ben ik mijn kwast gaan gebruiken.

en als laatste een hele aparte spons. Dit is namelijk een spons om je gezicht mee schoon te maken. Je moet deze spons eerst 3 minuten in heet water leggen en hem dan gebruiken. Ik kan alvast verklappen dat ik het een hele bijzondere spons vind! Er komt snel een review over.

En dat was het artikel voor vandaag. Weer eens een wat algemener verhaal. Vergeet je niet in de comments te melden als jij wel helemaal fan ben van de platte sponzen, en je echt niet liever een kwast gebruikt!

9 opmerkingen:

 1. Zelf heb ik een fake beautyblender en die is echt fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ben ook nog wel heel erg benieuwt naar een soort gelijke spons, maar heb er tot nu toe nog geen gevonden :P

   Verwijderen
 2. ik wil ook wel een neppe beautyblender proberen, maar nog altijd alleen online te koop. wel kwam Essence ermee maar dat was geen succes.

  leuk dat je meedoet met mijn winactie! ( de winactie loop tot 30 april! ) en waarom zo lang omdat er dan veel mensen tijd hebben om eraan mee te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zo dat is inderdaad wel heel erg lang. denk je niet dat mensen het dan gaan vergeten? misschien kan je het beter 1 maand doen dus tot eind maart :P

   Verwijderen
  2. nou ja misschien kan ik dat wel doen? want ja misschien zijn ze het dan vergeten hah :)

   Verwijderen
 3. Ik heb een heel goedkope nep beautyblender en op zich valt er met deze best wel te werken. Ik gebruik hem wel enkel om mijn concealer mooi in mijn foundation te blenden. Daarvoor werkt hij ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een tijdje de nep beautyblender van h&m gebruikt. Op zich wel fijn, maar ik ben toch maar weer overgestapt op een gewone foundation kwast. Ik houd niet zo van sponsjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I had a makeup artist apply Laura Mercier tinted moisturizer to my face using the Beauty Blender sponge. I'm used to using the foundation brush from Sephora. I did come out of the makeover looking nice so I might consider the sponge. Great post!

  BeantwoordenVerwijderen