maandag 24 februari 2014

persoonlijke update #1


 
Vandaag ga ik voor het eerst eens een persoonlijk artikel plaatsen. Ik vond dit eerst altijd wel heel erg moeilijk omdat ik niet echt weet waar ik het dan over moet hebben. Maar omdat ik nu best wel veel leuke (ook minder leuke) dingen doe voor school. Leek het me wel leuk om daar iets meer over te gaan vertellen. En persoonlijke artikelen horen toch ook wel een beetje bij een beauty blog vind ik.

Laat ik even beginnen met waar ik nu mee bezig ben. Ik doe nu klas 4 van het VMBO. Examenjaar dus. Erg spannend vind ik zelf. Het ziet er nu allemaal prima uit maar het is wel erg druk! We zijn nu bezig met veel boeken af te ronden zodat we kunnen beginnen met de examentrainingen. Ook zijn we bezig met de sector werkstukken. Ik doe mijn sector werkstuk met 2 andere meiden over uiterlijke verzorging. We zijn al naar een MBO geweest om daar interviews af te nemen en te filmen.

 
Maar eigenlijk wilden ik het ook vooral gaan hebben over wat ik na mijn examens wil gaan doen. Ik bedacht me laatst dat we allemaal wel heel erg aan het nadenken zijn wat we na onze examens willen. Maar misschien halen we de examens niet eens. Ik ga er in ieder geval nu even gewoon van uit dat ik het haal en dat ik volgend jaar dus wat anders ga doen .
Aan het begin van dit jaar was ik een beetje in de war wat ik nu precies wilde. Ik had heel erg veel dingen die ik kon kiezen maar eigenlijk wilde ik geen van al die keuzes echt. Ik zat te denken aan HAVO, aan onderwijsassistent, aan pedagogisch medewerkster en aan laboratorium onderwijs. Ik was er vanaf de eerste al heilig van overtuigd dat ik eigenlijk naar de HAVO zou gaan. Ik kan dat nu ook, maar wil ik het nog? Nee eigenlijk niet die keuze viel dus eigenlijk al best wel snel af. Ik ben nu wel klaar voor iets nieuws en ga dus waarschijnlijk gewoon naar het MBO.

Maar dan waren we er nog niet. Er moest nog een keuze gemaakt worden. toen kwam mijn moeder met schoonheidsspecialiste. Een opleiding die ik eigenlijk een beetje uit het oog verloren was. Ik wil al vanaf dat ik kon praten richting die opleidingen maar uiteindelijk heb ik dat eigenlijk helemaal achter wegen gelaten. En nu in de vierde had ik het me helemaal niet meer bedacht tot mijn moeder hier mee kwam.

Ik heb uiteindelijk 2 open dagen bezocht. Een van de allround schoonheidsspecialiste niveau 4 en een van analist niveau 4. Het was eigenlijk meteen duidelijk dat ik voor allround schoonheidsspecialiste wilde gaan. Ik heb me nu dus ingeschreven. En als tweede keus heb ik nog wel de HAVO maar daar rekenen we niet echt op. Als ik denk dat ik aan deze opleiding mag beginnen word ik echt heel erg vrolijk! Ik heb al zoveel ideeën die ik allemaal kan gaan doen! Mijn ouders dachten dat het wel een beetje een opleiding was voor niet echt hele slimme mensen. Maar die zijn daar ook van bijgedraaid! Je moet erg veel weten over het menselijk lichaam en dat is zeker niet makkelijk om allemaal te leren!

Ik hou het hierbij voor vandaag. Ik merk toch wel dat het allemaal erg makkelijk wegschrijft. Jullie krijgen zeker nog meer persoonlijke updates!! Schrijf in de comments wat je ervan vond en of er meer persoonlijke updates moeten komen!

3 opmerkingen:

  1. leuk dat je zo in een persoonlijke update zegt :p

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt mij een leuke opleiding waar je heel veel plezier zal aan beleven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat je eruit bent! Leuke opleiding lijkt me ook.

    BeantwoordenVerwijderen