donderdag 16 januari 2014

coconut oil


 
Coconut oil is de tip van beautygloss. Het kokosnoot olie masker is denk ik een van de bekendste maskers geworden afgelopen 2 jaar omdat beautygloss dit ooit heeft uitgevonden. Maar je kan meer met kokos vet. Vandaag wil ik een paar handige dingen bespreken wat je kunt doen met kokos vet!

Laten we beginnen bij het begin. Het kokos vet haarmasker. Het simpelste haarmasker dat je maar kunt verzinnen eigenlijk. Het enige wat je moet doen is een beetje kokos vet in een bakje doen, dat een minuutje in de magnetron verwarmen en het vervolgend in je haar smeren. Ik laat haarmaskers (en gewone maskers trouwens ook) altijd gewoon echt heel erg lang zitten. ik smeer het in mijn haar of op mijn gezicht en ga dan gewoon verder met waar ik mee bezig was. Ik kan het dan gerust echt 2 uur laten zitten. maar als je niet zo een geduldig type ben zou ik het zeker wel 20 minuutjes laten zitten.

Naar het uitspoelen mag wel wat meer aandacht want dat moet echt goed gebeuren. Ik spoel de meeste kokosnoot olie er altijd eerst uit met water en was daarna heel erg goed mijn haar, met veel shampoo. Als je dat niet doet en er zit nog iets van de olie in je haar dan droogt het echt heel erg vet op (daar heb ik ervaring mee). dus spoel het heel erg goed uit! En je hebt heel erg glanzend en zacht haar.


Maar zoals ik net al zij je kan meer met kokosvet! Wat ik nog meer doe is mijn oog make-up ermee verwijderen. Ik heb hele gevoelige ogen die heel erg snel tranen. Andere reinigers prikken vaak in mijn ogen of laten mijn ogen voor de volgende paar uur tranen. Omdat kokos vet heel erg zacht is en heel erg zacht uitsmeert heb ik daar totaal geen last van.

Je maakt wat kokos vet tussen je vingers warm zodat het olie word en dat masseer je voorzichtig over je ogen heen. Je zal zien dat make-up er heel erg makkelijk en snel vanaf gaat. Het ziet er wel behoorlijk vies uit dus houd je watte schijfjes klaar om je ogen schoon te vegen. Lijkt het je een fijne manier maar wil je geen vette producten op je huid gebruiken, omdat je al een vette huid heb? Ik kan deze manier ook echt aanraden voor een vette huid de olie voelt niet echt als een waterige olie aan op de huid. Ook haal je het er weer af dus puisjes krijg je er echt niet van!


Lippenbalsem!! Ik heb hele droge lippen in de winter en kan moeilijk een lippenbalsem vinden die dat echt goed verhelpt. Maar als ik nachts een dikke laag kokosnoot olie op mijn lippen smeer zijn ze de volgende dag heerlijk zacht! Wel raad ik het aan om het echt thuis te gebruiken want heel mooi ziet het er niet uit.

En als laatste tip massage olie!!!! Het is misschien niet echt heel erg praktisch want je moet het misschien eerst verwarmen. Wat je kunt doen is gewoon een beetje pakken en het tussen je handen verwarmen. Ook kun je een beetje in een bakje doen en het dan verwarmen in de magnetron. Kokos olie voed de huid echt heel erg goed en je zal erna een hele zachte en gehydrateerde huid hebben!
Wil je nog meer manieren weten hoe je kokos olie kunt gebruiken, dan staan er op internet nog veel meer! De eerste drie manieren waren in ieder geval manieren die ik zelf heel erg graag gebruik, en omdat ik 3 net te weinig vond heb ik de laatste tip er ook nog bij gedaan! Hebben jullie nog handige manieren kun je ze ook in de comments zetten!

7 opmerkingen:

  1. Ik ben er ook dol op, gebruik het tegenwoordig elke dag om mijn make up af te halen en sindsdien zijn mijn wimpers veel zachter!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het wel bekende kokos vet! Ik heb het zelf niet maar wil het wel binnenkort gaan halen :) Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. leuke tips!!! maar helaas niet te koop bij onze winkels.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik heb ook heel snel last van traanogen, dit maar eens proberen.. waar koop je de kokosnoot olie.? xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. bij de afro winkel in Den Haag. dezelfde winkel als beautygloss hem koopt. (ik woon zelf ook in Den Haag)

      Verwijderen