vrijdag 17 januari 2014

mijn huidverzorging


 
Huidverzorging is iets waar ik me de laatste tijd wat meer mee bezig ben gaan houden. Waar ik een tijdje terug maar alles op mijn gezicht smeerde, let ik nu wel beter op. Het is niet zo dat ik heel erg streng ben met alles maar ik merk gewoon duidelijk verschil nu ik net wat meer op let bij huidverzorging. Daarom leek het mij wel leuk om te laten zien wat ik nu precies gebruik en waar ik op let.

Als eerste wil ik even beginnen met wat voor huidtype ik heb. Ik dacht altijd dat ik een vette huid had. Omdat mijn huid altijd redelijk snel gaat glimmen, vond ik het vanzelfsprekend dat ik een vette huid had. Ik begon producten te gebruiken voor de vette huid, maar die deden niet heel erg veel voor mijn huid. Daarom begon in wat agressievere producten te gebruiken, en toen begon het. Mijn huid begon naar mate ik het meer ging gebruiken echt heel erg te branden. En elke keer als ik het gebruik dan ging het weer erger branden. Toen ben ik is echt gaan luisteren naar mijn huid en bleek het dat ik een droge tot gemengde huid heb die erg gevoelig is.

Wat ik dus wel echt even wil duidelijk maken is dat het niet altijd uit maakt wat je gebruikt. Maar dat het vooral ook belangrijk is om naar je huid te luisteren. Gebruik producten die voor jou huidtype zijn en die gewoon goed voor jou werken.

Toen ik ontdekte dat ik een heel ander huidtype had ben ik dus meer op skincare gaan letten. Ik kijk nu meer naar de ingrediënten. Ik ben niet super streng wat dat betreft maar 1 ingrediënt die ik echt niet meer op mijn huid wil gebruiken is alcohol denat. Dit kan je huid echt heel erg beschadigen als je dit op langere termijnen gebruikt. En de andere drie ingrediënten waar ik daarna dan nog op let zijn SLES, SLS en een hoge hoeveelheid parfum.

Ik heb nu een skincare routine die ik nog maar heel af en toe wijzig. Ik probeer nu een beetje dezelfde producten te gebruiken zodat ik echt goed kan zien wat het voor mijn huid doet.

Dit zijn de producten waarmee ik mijn huid reinig. Als eerste de oogreiniger. Niet echt iets wat met skincare te maken heeft maar ik wilden deze toch even laten zien. Ik gebruik deze van l’oreal graag dit is een tweede verpakking, en ik gebruik ook graag kokos olie.

Ik haal mijn gezicht make-up eraf met de gentle cleansing milk van revlon. Dit is een hele zachte melk die op een hele milde wijze mijn make-up verwijderd. Sommige mensen krijgen puistjes van een reiniging melk maar ik heb daar geen last van. Ik begreep eigenlijk ook niet echt hoe dat kan want je wast de melk er daarna meteen weer af? Maar daar heb ik eigenlijk nog steeds geen antwoord op gevonden.

Daarna gebruik ik een face wash. Ik gebruik er een van biodermal. Dit is een hele milde face wash voor de gevoelige huid, droog tot gemengd. deze face wash gebruik ik met een gezichtborstel die ik jullie zo laat zien. ik kan dit merk aan iedereen aanraden want ik ben echt een beetje verlieft geworden op het merk. Het heeft zulke mooie producten en het doet echt iets voor je huid. Ik wil nog meer producten hiervan uitproberen.

En als laatste een tonic. Een tonic gebruik ik als laatste voor mijn verzorging. Ik vind dit altijd een lekker product om te gebruiken. De tonic die ik gebruik is breath of fresh air van lush. Dit is een tonic voor de droge huid. Ik vind dit product heel erg fijn omdat mijn huid nog wel eens trekkerig aan kan voelen dat de tonic dit al een beetje verhelpt.

En dan de verzorging. Ik bedoel hiermee echt mijn dagelijkse verzorging en niet uitgebreide beauty treatment die ik tussendoor nog wel eens doe. Echt alleen de dagelijkse verzorging. Als eerste de oog crèmes. de huid rond mijn ogen is heel erg gevoelig en ik vind het daarom best wel belangrijk om een oog crème te smeren. Ik gebruik die van Kruidvat en renu. Ik vind ze allebei heel erg fijn!

De dagcrème die ik gebruik is van garnier. Deze trekt heel erg snel in, maar voed mijn huid wel genoeg! Ik gebruik op het moment ook nog een dagcrème van dove. Deze vind ik eigenlijk nog fijner. Maar helaas had ik deze niet op de foto gezet.

En als laatste een nachtcrème van Kruidvat uit de pure&nature lijn. Deze nacht crème vind ik echt heel erg fijn! Hij voed mijn huid goed maar laat geen vieze vettige laagjes achter. Ook ziet mijn huid er gewoon echt gezond uit de volgende dag.

Een scrub gebruik ik ongeveer 2 keer in de week. het leek me ook wel leuk om die even te laten zien. Ik gebruik nu inplaats van een scrub een peeling. Dit is een soort face wash die de oude huid een soort van los weekt inplaats van het eraf te scrubben. Wat ik hier fijn aan vind is dat ik zeker weet dat ik mijn huid niet beschadig met de scrubdeeltjes.

Ik gebruik op het moment de moisturizing pelling van NAOBAY. Deze is echt heel erg fijn want hij voed mijn huid echt heel erg goed! Na het scrubben heb ik totaal geen last van een trekkerig gevoel. En mijn huid ziet er altijd beter uit nadat ik dit product heb gebruikt.

En als laatste een tool die ik gebruik voor mijn face wash. Dat is deze ayvo gezicht borstel. Hier ga ik nog niet teveel over zeggen want hier komt volgende week een review over. dus ben je benieuwt nog even geduld hebben! Wel kan ik zeggen dat hij mijn huid echt heel erg goed reinigt en dat ik dat ook echt merk aan mijn huid en hoe belangrijk dat is.
En dit was het. Ik wilde nog wel even zeggen dat ik geen expert ben op het gebied van huidverzorging. Dit is gewoon wat ik nu gebruik en wat ik op het moment belangrijk vind. Deze informatie heb ik verzameld via beauty boeken en blogs. Wil je meer weten over huidverzorging kan ik je ook zeker aanraden om eens rond te kijken op andere blogs!!

7 opmerkingen:

 1. Fijne producten, je hebt wel een goede routine!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben heel benieuwd naar je review die volgende week online komt :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Ben benieuwd naar de review van ayvo! Ik ga je volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi,
  Ik heb je genomineerd voor een Liebster award!
  x Romy

  www.everythingnice.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ziet er erg goede producten uit! en ik het het artikeltje al gezien van dei Ayvo gezichtreiniger!

  BeantwoordenVerwijderen