maandag 23 september 2013

DIY paper skullLaatst plaatste ik de foto hierboven op instagram. Ik kreeg hier leuke reacties op dus ga ik vandaag, met jullie een paper skull maken. Deze hier boven kwam van een tijdschrift, maar natuurlijk kun je dit makkelijk zelf doen. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.
Als eerst heb ik even op simpel wit papier de uitslag van het doodshoofd getekend. Zo kun je goed zien welke maten erbij staan en hoe je dat precies moet tekenen. De groenen streepjes onder aan geven aan dat je die moet knippen.

Op de foto eronder heb ik hem even uitgeknipt. De donkere randjes zijn de plakranden. Knip deze er dus niet af! De blauwe lijnen geven aan waar je moet vouwen.
Nu je weet hoe je de uitslag moet tekenen, knippen en vouwen kun je dit doen op leuk papier. Ik gebruik het papier wat je hier boven ziet.
Ik heb op de achterkant van het papier de uitslag getekend. En hier boven kun je zien dat ik hem heb uitgeknipt en alles heb gevouwen waar blauwe stippellijnen stonden.

Hierboven zie je hoe ik een gezicht heb getekend. Dit kun je op allerlei manieren doen. Ik heb het even met stift gedaan. Dit is niet echt ideaal. Het leukste lijkt mij om het uit zwart papier te knippen. Natuurlijk kun je ook spelen met de vormen van zijn ogen neus en mond. Maak hem zoals jij dat wil.
En dan kun je hem in elkaar plakken. Soms kom je er bij het in elkaar vouwen achter dat het niet helemaal past. Dan kun je altijd nog een stukje van een plakrandje afknippen om het toch te laten passen. Heel simpel dus.

En zo kun je allerlei soorten paper skulls maken. Makkelijk, goedkoop en heel erg leuk om te doen en om neer te zetten.

2 opmerkingen:

 1. leuk uitgevonden Pamela!
  ps: leuke naam. en nu de video opnemen " chout out Ladylipbalm! "
  grt Emke x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. woowww echt gaaf!! En helemaal niet moeilijk!! Ik ben niet zo van de doodskoppen, dus ga hem niet namaken, maar wel echt super leuk!!

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen