zondag 22 september 2013

DIY BB cream


DIY bb cream maken is niet meer heel nieuw, maar ik wil hem toch heel graag met jullie delen. BB cream is bij iedereen nu wel bekend, en iedereen heeft er wel en geprobeerd. Ik vind bb cream heel erg fijn. Wil je weten hoe je je eigen bb cream kunt maken? Lees dan snel verder.

Het fijne aan je eigen BB cream maken is dat je alles kan toevoegen wat je wil. Ik ga jullie strakst laten zien hoe ik een BB cream heb gemaakt, maar je kunt hier nog veel meer producten aan toevoegen om bijvoorbeeld extra shine toe te voegen aan het product, of misschien wil je het juist matt. Je kan zo oneindig experimenteren met verschillende producten.
Dit zijn de producten die ik gebruik. Een dagcrème voor het verzorgende deel (ik gebruik een dagcrème van garnier). Een primer omdat een bb cream ook een soort van primer bevat (ik gebruik my base van essence). Een zonnebrandcrème die ik fijn vind voor het gezicht, voor de spf (ik gebruik factor 20 van de Etos). Een foundation voor de dekking (ik gebruik healthy mix foundation van Bourjois). En als laatste een leeg potje om de bb cream in te maken.

 

Het is een super makkelijke DIY want je gooit gewoon alles samen en begint te mengen. vind je dat de cream te weinig dekking geeft doe je er foundation bij, vind je hem te dekkend weer wat crème en zo verder. Tip: gebruik een wat donkerdere foundation dan die je normaal gebruikt, want door de crème licht de foundation iets op.
 
Hier boven zie je dat ik maar een klein beetje heb gemaakt, dat raad ik bij DIY eigenlijk altijd wel aan om kleine beetjes per keer te maken.
Zoals ik ent al zij neem een wat donkerdere foundation. Zoals je op mijn arm ziet, ziet de bb cream er nu heel licht uit.

En dat was het alweer, heel makkelijk maar wel ideaal en heel erg leuk. ook hoeft het helemaal niet duur te zijn omdat je al de producten die je nodig heb meestal al gebruikt of anders wel goedkoop kunt krijgen. Wat vinden jullie hiervan? Gebruiken jullie je eigen gemaakte producten veel of liever een product uit de winkels?

3 opmerkingen:

  1. trouwens ik ben de jongere zus van Emke ( misschien ken je ze wel ) ze zij tegen mij dat jij een leuk blog hebt, en leuke artikels schrijft. Emke vind u echt tof, ze kijkt elke wel eens op u blog hah.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. erg leuk artikel ( was ik vergeten erop te zetten bij de eerste zin lol

      Verwijderen