dinsdag 30 december 2014

Mijn 2014

 

2014 was een heel erg raar jaar voor mij. Ik ben zelf heel erg veranderd maar ook mijn hele leven zag er aan het begin van 2014 heel anders uit dan nu. Ik vertel wel zo nu en dan wat persoonlijke dingen op mijn blog maar niet echt heel veel of in een verhaal. Daarom vertel ik vandaag hoe mijn 2014 is geweest en waarom het een jaar is om nooit te vergeten.

Aan het begin van 2014 was ik 16 jaar, zat ik net in het examenjaar van 4 VMBO, werkte ik bij de Action en wist ik zeker dat ik naar de HAVO wilde. Gek om zo terug te kijken. Nu dat er zoveel veranderd is lijkt dit heel erg lang geleden!

De veranderingen begonnen bij de Action. Ik had het helemaal niet naar mijn zin. Mijn collegas waren best gezellig en ik kon op zich wel goed met ze opschieten maar toch is er nooit echt een klik geweest. We werden niet heel aardig behandeld door de leidingen. We werkte vaak tot laat in de avond door. En tot slot hebben ze mij dingen beloofd die nooit nagekomen zijn. Ik werkte heel veel en heel lang en ging met steeds meer tegenzin naar mijn werk. Vlak bij mijn huis is een winkelstraat met een Albert Heijn. Mijn moeder doet hier elke week boodschappen en kent er best veel mensen. Daardoor heb ik in een hele korte tijd een andere baan kunnen krijgen bij de Albert heijn als Cassiere. Hiertussen is nog wel het een en ander voorafgegaan maar dat is nu niet belangrijk. Ik had het weer naar mijn zin op mijn werk, kan het goed vinden met mijn collega’s en ze komen gewoon hun afspraken na.

Toen ik niet zo lekker in mijn vel zat door de Action was er nog iets aan de hand. Ik begon te twijfelen aan de HAVO. Ik was eigenlijk wel klaar met de middelbare school en was klaar voor een nieuwe start en iets helemaal anders. Er zijn zoveel opleidingen en zoveel dingen die ik leuk vond en tegelijkertijd ook helemaal niks dat ik gewoon niet wist wat ik moest kiezen. Waar ik altijd zo zeker as geweest dat ik naar de HAVO wilde wist ik het nu opeens niet meer. Ik was enorm bang om een foute keus te maken. Uiteindelijk heb ik met heel veel hulp van mijn ouders de juiste keus gemaakt en heb ik naar mijn gevoel geluisterd. Ik heb toen toch gekozen voor schoonheidsspecialiste.

Het examenjaar is een jaar die mij heel veel kansen heeft gegeven. Ik vond het heel leerzaam maar ook heel erg leuk om mee te maken. De hele examensfeer vinden mensen echt vreselijk maar ik heb er echt van genoten. Ik ben tijdens dit jaar aangenomen op mijn huidige school voor schoonheidsspecialiste, ik heb een stage weten te bemachtigen bij de Douglas en ik heb mijn diploma gehaald.

In de zomervakantie van 2014 ben ik voor het eerst zonder mijn ouders op vakantie geweest. De eerste week was echt een jongere vakantie. Ik vond het leuk maar doe dit op deze manier nooit nog een keer. Ik wil zeker nog wel een keer op een jongere reis maar wel met een groep meiden! Daarna zijn we nog twee weken in Spanje gebleven en ik heb het echt zo naar mijn zin gehad!

Iets waar ik nog niet zo lang mee bezig ben maar wat wel is begonnen dit jaar zijn rijlessen. Nooit gedacht dat ik daar dit jaar al mee zou startte. Ik hoop natuurlijk in 2015 mijn rijbewijs te gaan halen!

Qua persoon ben ik ook enorm veranderd. Waar ik vroeger heel verlegen was ga ik nu een praatje aan met mensen. Ik loop stage in een winkel en zit achter de kassa. Dat zou ik vroeger nooit gedurfd hebben. Ik heb me gevoel gevolgd als het gaat om mijn opleiding en ik ben weer een stukje volwassener geworden. Ik maak me nu ook een stuk minder snel druk om dingen.

Ik dacht dat ik het aan het begin van het jaar druk had maar dat is niets vergeleken met hoe mijn leven er nu uit ziet. Eerst ging ik naar school en werkte ik de avonden. Nu heb ik een dubbel zo lang rooster op school, veel meer huiswerk en praktijk oefeningen, een blog, werk en hobby’s en dat allemaal doordeweeks. In de weekenden ben ik vaak niet thuis. Een druk schema met allemaal dingen die ik meestal wel erg leuk vind.

2014 was echt een achtbaan. Het heeft mijn leven totaal veranderd. Ik ben heel blij met de nieuwe kansen die dit jaar mij heeft gegeven en met hoe ik en mijn leven is veranderd. Als 2015 net zo een jaar gaat worden dan ben ik tevreden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten