zaterdag 27 december 2014

Foundation stash

Foundation is een product wat ik elke dag draag maar waar ik verder, behalve reviews, niets over schrijf. Omdat mijn foundation stash de afgelopen tijd iets gegroeid is kwam ik op het idee om te laten zien welke foundations ik heb. Ik laat alleen mijn foundations zien dus geen bb cream, cc cream of getinte dagcrème.

Ik begin met de goedkopere foundations. Goedkope foundation hoeft helemaal niet slecht te zijn. Ik hoor vaak dat mensen het niet aandurven en bang zijn om oranje te worden maar dat is onzin. Ook goedkope foundations kunnen heel erg mooi zijn.
Als eerste de mousse foundation van Essence. Een foundation die ik nooit over mijn hele gezicht aan zou brengen. Voor mij is hij te dekkend en te droog. Omdat hij zo goed dekt gebruik ik hem wel vaak plaatselijk.
Daarnaast twee keer de photo finish foundation van Catrice. Catrice heeft hele goede foundations. Er zijn wel wat veranderingen geweest in het assortiment en ik moet wel toegeven dat ik nog geen een nieuwe foundation van hun heb geprobeerd. De photo finish is in ieder geval een favoriet.
De miss sporty foundation is een hele lichte luchtige foundation met een roze ondertoon. Ik kan een roze ondertoon hebben maar ik weet dat er heel veel mensen zijn die dat niet kunnen. Voor vele dus geen aanrader.
De clear & matt foundation van Essence is al een tijd niet meer te koop. Het is een fijne foundation maar ik gebruik hem nu helemaal niet meer.
De NYC foundation is heel erg fijn. Dekt goed, is licht van kleur en heeft een fijne substansie.
En als laatste een foundation van Olaz. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit niet zo een hele fijne foundation vind. Hij is vrij dik en heeft ook een sterke roze ondertoon.
Dit zijn mijn wat duurdere foundations. Te beginnen met de L’Oréal mat magique die bijna op is. Een super fijne matte foundation. Ik meng deze vaak met een andere foundation zodat mijn make-up minder snel ging glimmen. Op zichzelf vond ik hem iets te droog.
De Maybelline 24H super stay foundation was mijn eerste foundation. Ik kreeg deze van mijn moeder. Ik wilde graag make-up gaan dragen en deze foundation met de bijpassende poeder werd mij toen aangeraden door de verkoopster van de Etos. Nog steeds vind ik dit een hele fijne foundation.
De Bourjois healthy mix daar was ik zelf heel er nieuwsgierig naar. Ik kocht heb met een bon die ik kreeg voor een parfumerie in IJsselstein. Zoals je kunt zien heb ik hem veel gebruikt. Ook deze is heel erg fijn.
De L’Oréal nude eau de teint foundation vond ik nog niet zo lang geleden voor de helft van de prijs bij Kruidvat. Het is een hele lichte foundation. Ik gebruik hem op het moment heel veel.
Lingerie de peau van Geurlain is een tester die ik kreeg van mijn stage. Dit is echt de fijnste foundation die ik ooit gehad heb. Hij past perfect bij mijn huid en ziet er prachtig uit. Misschien ga ik deze nog wel in de normale verpakking kopen.
Daarnaast de terracotta foundation van Geurlain. Ook deze kreeg ik van mijn stage. Wederom weer een aanrader.
De fit me foundation kreeg ik voor sinterklaas. Een hele mooie en fijne foundation. Hij heeft een goede kleur, heeft een fijne substansie en ziet er heel mooi uit op mijn huid.
En als laatste liggen er nog wat testertjes.
Hoeveel foundations hebben jullie?
 

3 opmerkingen:

  1. Mooie stash. Ik ben zelf ook grote fan van de photo finish foundation van Catrice en de Fit Me foundation van Maybelline, absoluut aanraders.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie stash zelf heb ik niet zoveel foundations :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen