zondag 1 juni 2014

Back to basic: poeder


 
De vorige weken hadden we het al over foundation en over concealer. Dit zijn over het algemeen producten die je een beetje een glowy shiny effect geven. een beetje te shiny. Dat kun je oplossen door een poeder. Maar wat voor poeder moet je nu kiezen? Vandaag gaan we het hebben over de basis van poeder.

Poeder is dus echt een product om je huid matt te maken. Heb jij een enorm droge huid moet je oppassen met poeder. Het kan jou droge plekjes accentueren en dat is iets wat je niet wil. Maar poeder zorgt er niet alleen voor dat je huid matt blijft, het houd namelijk ook je foundation en concealer langer op zijn plek.

De meest bekendste poeder is denk ik toch wel de vaste compacte poeder in een huidkleurige vorm. ook hierbij moet je dus letten op de goede kleur. je gebruikt dit gewoon met een grote kwast, over kwasten later meer, en brengt dit aan over het hele gezicht. Niet teveel want je kunt ook een heel poederig effect krijgen en dat is niet wat je wil.

Dan hebben we ook nog de witte compacte poeder. Dit is een poeder die zich aanpast op de huid. je kunt deze dus op elke huidskleur gebruiken. Let wel op met de donkere huid want je heb dan kans dat je een beetje een witte waas over het gezicht krijgt.

En als laatste heb je ook nog de losse poeder. deze heb je in de witte kleur zoals jullie hierboven zien maar deze heb je ook gewoon in huidskleuren. De losse poeder is vaak iets lastiger om mee te werken maar als je dat eenmaal door heb dan werkt het ook erg snel. Het is maar net wat je prettiger vind.
En dat waren alweer de basics van poeder. dit keer was het een iets korter artikel. Dit komt omdat poeder gewoon niet zo een heel ingewikkeld product is.

1 opmerking: