zondag 4 mei 2014

back to basic: verzorging


 
Vandaag is het dan echt tijd voor het eerste echte artikel voor back to basic. Het eerste artikel gaat over huidverzorging. Het is enorm belangrijk om je huid goed te verzorgen en de basis voor mooie make-up is toch wel een goed verzorgde huid. Ik ben geen expert op het gebied van huidverzorging, maar ik kan jullie er wel het een en ander over vertellen.

Ingrediënten

De ingrediënten lijst lijkt voor veel van ons nog steeds chinees. Ik kan ook echt niet alles lezen wat erop staat. Maar ik heb wel een aantal ingrediënten die ik echt vermijd. Op nummer 1 staat alcohol denat. Alcohol Denat kan je huid echt beschadigen. Ik heb een hele gevoelige huid en merk na 1 keer gebruiken al dat mijn huid gaat branden, maar zeker op langere termijn kan dit bestanddeel niet veel goed doen voor je huid.

Door het boek van misslipgloss vermijd ik ook de ingrediënten SLS en SLES. En als laatste skip ik ook producten die een hoge concentratie parfum bevatten. Als het bestanddeel parfum helemaal onderaan de lijst staat heb ik er zelf niet echt problemen mee, maar als het hoog op de lijst staat dan laat ik dat product liever liggen.

Verpakkingen

Eigenlijk is het beter om alleen crèmes te gebruiken in een tube. Dit komt omdat producten waar licht en lucht bij kan komen, crèmes in potten dus, waarschijnlijk geen hoge concentratie werkzame stoffen bevat. Toch gebruik ik wel eens crèmes uit potjes. Ik heb zelf altijd zo iets dat als het voor jou huid werkt, waarom zou je het dan niet gebruiken. Maar over het algemeen zijn tubes dus beter.

Routine

Maar hoe vind je nu de perfecte routine. Je hebt een routine voor in de ochtend, om je huid te verzorgen voor je je make-up aan gaat brengen. Je hebt een routine voor in de avond, om je huid te verzorgen voor je gaat slapen. En als laatste heb je een routine om af en toe je huid eens  een oppepper te geven. 

Laten we beginnen met de routine voor als je naar bed gaat. Voor je begint met verzorgen is het natuurlijk altijd belangrijk om je huid goed te reinigen. Over het reinigen komt later nog een artikel dus daar ga ik nu niet verder op in. na het reinigen kan het verzorgen beginnen. Heeft jou huid meer nodig dan alleen een nachtcrème dan kun je een serum gebruiken. Een serum gebruik je voor je nachtcrème. Je brengt het aan op je huid laat het even intrekken en brengt dan je nachtcrème aan. Het is net een beetje extra verzorging wat jou huid nodig kunt hebben. Deze stap kun je natuurlijk ook overslaan.

Heb je een hele gevoelige huid rondom de ogen, kan het handig zijn om een oog crème aan te brengen. Je kunt deze al voor weinig geld kopen bij de Kruidvat. Ook dit is een stap die je kunt overslaan.

En als laatste breng je dan nog een nachtcrème aan. een nachtcrème is altijd iets dikker dan een dagcrème. Het is meestal ook iets vetter en trekt wat minder snel in.

‘S ochtends doe ik qua verzorging een stuk minder aan mijn huid dan ’s avonds. Eigenlijk is het enige wat ik dan nog doe na het reinigen een dagcrème aanbrengen. Een dagcrème is wat dunner en trekt sneller in. hierdoor kun je snel verder met het aanbrengen van je make-up.

En als laatste heb ik nog 2 producten die je niet elke dag kan gebruiken maar af en toe. Het eerste product is een scrub. Het is erg belangrijk om af en toe de dode huidcellen eraf te scrubben. Doe dit niet elke dag want dan kun je je huid beschadigen. En het tweede product is een masker. Maskers vind je tegenwoordig in alle soorten en maten. Het is erg goed voor je huid om ongeveer 1 keer in de week een masker aan te brengen.

Als aller laatste tip moet je erop letten dat je producten koopt die voor jou huidtypen bedoelt zijn. koop je producten die juist totaal niet op jou huid passen kun je de conditie van je huid niet beter maken. Ook maskers kun je kopen voor verschillende doeleinde. Let daar dus op.
En dat was het alweer. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Hebben jullie nog tips als het gaat om huidverzorging?

3 opmerkingen:

  1. Leuk artikel! Ik gebruik nu mijn Dr van der Hoog reinigingsmelk en tonic. Maar ik wil gauw nieuwe verzorging gewoon voor de afwisseling.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke artikel! Ik gebruik ook al bijna 4jaar het zelfste dagcreme ik denk dat ik ook eens aan verandering toe ben! X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk die tips. Maar ik kijk niet echt naar de ingrediënten en dan koop ik het en ga ik het testen en het brand dan soms zo hard. Maar vanaf nu zal ik kijk echt goed moeten kijken. Nou maar ik ben ook wat allergisch voor parfum. Ik mag wel parfum dragen of het mag ik producten zitten maar dan heel weinig. Vraagje: ik kreeg te horen dat je ( moet ) de zelfde reinigingsmelk en tonic gebruiken? Want het schijnt zei een mevrouw dat het anders slecht is voor je huid. X

    BeantwoordenVerwijderen