maandag 7 april 2014

persoonlijke update #2


Vandaag is het weer tijd voor een nieuwe persoonlijke update. Ik heb een hele hoop te vertellen wat betreft mijn opleiding van volgend jaar. vorige keer vertelde ik al hoe ik eindelijk had besloten dat ik voor de opleiding schoonheidsspecialiste wilde gaan, dus als je nog benieuwt ben naar dat verhaal dan moet je even terug kijken naar de eerste persoonlijke update.

Vorige keer vertelde ik dat ik me had ingeschreven voor allround schoonheidsspecialiste niveau 4. Al snel na het inschrijven kreeg ik een brief binnen dat ik op de eerste intake dag mocht komen. Ik moest daar een praktijk opdracht doen en een aantal toetsen. Ik moest een aantal handdoeken meenemen en geheel in het zwart gekleed zijn.
De eerste intake dag was echt ontzettend leuk. De groep waarin ik zat was echt heel erg gezellig. De praktische opdracht was ook echt heel erg leuk om te doen. We kregen eerst een uitleg over de opleiding en daarna mochten we elkaar voeten gaan masseren. Ik vond het echt heel erg leuk om te doen. Na de praktische opdracht moesten we nog een paar toetsen maken. Taal, rekenen en persoonlijke vragen. Uiteindelijk kreeg ik een uitnodiging voor het intake gesprek.

Vandaag was het zo ver. Het intake gesprek. Ik bleef redelijk rustig tot ik hoorde dat het meisje voor mij niet is toegelaten. Toen werd ik echt heel erg zenuwachtig. Het gesprek vond ik best wel ‘pittig’. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel echt anders had voorgesteld. Ik dacht echt dat je hele moeilijke vragen zou krijgen en juist heel erg jou motivatie voor deze opleiding moest vertellen. Maar het was eigenlijk meer toe lichten waarom je welke antwoorden had gegeven op je persoonlijke toets.
Tijdens het gesprek was er ook nog een momentje van stress. Als ik heel erg nerveus word kan ik wel eens last krijgen van rode vlekken in mijn hals. De lerares merkte dit op en vroeg of ik nerveus was. Ze vertelde dat ik echt het huidtype had om snel allergie├źn te kunnen opbouwen en dat ik dus allergisch zou kunnen worden voor de producten die ze daar gebruiken. Gelukkig vertelde ze aan het einde dat ze me daardoor niet zou afwijzen maar dat ik daar wel extra op zou moeten letten.

En aan het eind van het gesprek kwamen eindelijk de verlossende worden: gefeliciteerd, ik neem je aan op deze opleiding. YES!!! Ik was echt zo ontzettend blij. Omdat ze vooral vroeg naar de dingen die ik niet zo goed had gedaan was de moed tijdens het gesprek al aardig in mijn schoenen gezakt. Maar ik ben dus aangenomen. Nu is het tijd om een stage plek te gaan zoeken, want ik ga het hele schooljaar 1 dag in de week stage lopen.
vanmorgen had ik het gesprek en ik was daarna zo blij dat ik alles eromheen gewoon even vergat. Gelukkig had ik een klein uurtje later een wiskunde examen die mij weer even met beide benen op de grond heeft gezet. Want ik moet natuurlijk nog wel mijn examen halen, anders gaat het hele feestje niet door. Nu zit ik op dit moment in de derde, en laatste, schoolexamen week. ik sta er tot nu toe gelukkig nog prima voor.

En dat was het weer voor vandaag. Ik kan nog uren door tikken maar dan word het artikel veel te lang. Laat in de comments achter of jullie de persoonlijke updates wel leuk vinden of dat jullie gewoon liever beauty artikels willen.

6 opmerkingen: