woensdag 12 februari 2014

oogschaduwbasis


 
Oogschaduwbasis blijft altijd moeilijk om te vinden voor weinig geld. Vaak kosten oogschaduwbasissen best wel veel geld. Aangezien ik niet al teveel aan make-up uit wil geven. en ik liever wat meer betaal aan een mooi pallet of een mooie lipstick dan aan een oogschaduwbasis ga ik vandaag voor jullie 3 oogschaduwbasissen voor jullie reviewen. Dus ben je benieuwt lees dan snel verder!

Laat ik even beginnen met dat ik niet hele vettige oogleden heb. Het is bij mij niet zo dat na 2 uur de oogschaduw al in de lijntjes in getrokken. Maar een oogschaduwbasis moet behoorlijk hard zijn best doen om na een wat langere dag mijn oogschaduw nog op zijn plek te hebben. Een tip vooraf. Gebruik naast een oogschaduwbasis ook een ander product dat zorgt dat je oogschaduw langer blijft zitten dus een goeie basis. Een voorbeeld hiervan zijn de color tattoos van Maybelline. Vandaag review ik de oogschaduwbasissen echt allen op de basis zonder een ander product erbij te gebruiken.

Ik begin bij de colour arts eye base van essence. Dit was de basis voor de pigmenten waar essence een tijd geleden mee kwam. Ik gebruik hem zelf gewoon als oogschaduwbasis. De verpakking vind ik heel erg leuk! Hij ziet er goed uit en is ook wel prima in gebruik. Iets minder handig dan de vorige twee maar hij is ook niet heel erg onhandig.

De substantie van het product is een doorzichtige gel. Bij het aanbrengen plakt het een beetje en het moet ook echt wel even drogen voordat je de oogschaduw aan kunt brengen. Dit vind ik zelf niet zo heel erg prettig werken. Wel geeft dit product als enige geen kleur af dus als je dit fijn vind dan is dat wel een plus punt. Mij maakt dit persoonlijk niet zo heel veel uit.

De werking van de basis is echt heel erg goed! De oogschaduw blijft echt goed zitten. het sticky gevoel in het begin is niet zo prettig en je moet wel even wachten maar hierdoor krijg ik er ook wel meer vertrouwen in dat mijn oogschaduw langer blijft zitten wat dan ook echt zo is! dit product heeft nadelen qua gebruik maar werkt dus wel erg goed. Deze basis kost 1,89.


Dan de oogschaduwbasis van catrice. de basis is nu niet meer in deze verpakking te krijgen maar nog wel in een potje dus ik dacht ik kan hem nog wel reviewen. De verpakking van dit product vind ik best wel klein. Ik heb hem dan ook helemaal niet vaak gebruikt en hij begint al erg op te raken. Wel kun je het product heel erg makkelijk aanbrengen met het ‘lipgloss’ kwastje.

Het product zelf lijkt heel erg op concealer. Het heeft dan ook een licht kleurtje. niet echt dekkend dus van de kleur zal je niet veel last hebben. Wel maakt hij je oogleden dus iets egaler wat een mooie basis kan vormen.

Nou over deze basis kan ik heel kort zijn ik vind het helemaal niks. Ik heb door dit product alleen maar het gevoel dat mijn oogschaduw juist sneller in de lijntjes trekt. Dus helaas is dit geen fijne basis voor mij. Dit product kost 3.99.


En als laatste de i love stage oogschaduwbasis van essence. Deze verpakking vind ik zelf heel erg mooi en ook heel erg handig. Er zit veel in en je kunt het makkelijk aanbrengen.

De substantie is weer concealer achtig mar dit product dekt ook heel erg goed. Ik vind dit zelf erg fijn zodat ik een egaal ooglid heb om mee te werken. En je kunt dit product, als het jou kleur is, ook als concealer gebruiken! Ik heb dit wel gedaan maar sinds ik een nieuwe heb is de kleur van de nieuwe ietsje donkerder waardoor ik hem helaas niet meer als concealer kan gebruiken.

Deze basis werkt echt super fijn! Mijn oogschaduw blijft gewoon perfect zitten. ook heb ik echt heel erg lang gedaan met 1 verpakking. Terwijl ik hem dagelijks gebruikte voor concealer en bijna elke dag voor mijn oogschaduw. Nu ik een nieuwe heb gekocht en die donkerder is kan ik hem alleen nog maar voor mijn oogschaduw gebruiken. Deze kost 2.49.

Hier zien jullie nog de swatches. Helemaal links de zo goed als doorzichtige basis van essence in het midden die van catrice en als laatste de nieuwe basis van essence. Zoals ik dus al zij was de eerste die ik had veel lichter. Ik ben benieuwt of ik last krijg van het donkere effect als ik hem op mijn ogen gebruik.

En dat was het artikel voor vandaag! Ik hoop dat jullie het leuk vonden en welke oogschaduwbasis gebruik jij?

6 opmerkingen:

  1. Ik heb zelf ook de ilovestage van essence en ben er gek op. Doet zijn werk heel goed :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die van Essence lijkt mij het fijnste. Ik heb hier ook al heel veel goede dingen over gehoord.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb die van essence ook en vind hem fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi! Ik heb je getaged voor mijn (zelf gemaakte!) I have a dream tag! Ik hoop dat je hem leuk vind! Je vindt hem op mijn blog! Kus!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. super leuk!!! ik ga morgen even kijken. ik heb het op het moment wel een beetje druk dus ik weet niet hoelang het zal duren voordat hij online staat maar ik ga hem denk ik wel doen hoor!

      Verwijderen
  5. leuk artikel! de oogschaduw basis die ik gebruik is ook die van Essence, i love stage eyeschadow base :)

    BeantwoordenVerwijderen