vrijdag 21 februari 2014

Love cupcake's


 
Tot voor kort was ik nooit bezig in de keuken. Koken of bakken is nooit mijn ding geweest en ik kon het ook gewoon niet. Maar een tijdje geleden ben ik toch begonnen met taartjes koekjes en toetjes te gaan bakken. En eigenlijk vind ik het toch wel leuk! Ik probeer zo min mogelijk uit bakmixen te maken maar toch merk ik dat het niet zo heel erg veel verschil is. behalve dat je in een bakmix al de producten in een doos hebt in plaats van dat je ze los koopt. Laatst probeerde ik de love baking strawberry bakmix van de action. ben je benieuwt wat er uitgekomen is, lees dan snel verder.

Hier zien jullie wat er in de bakmix zit, en wat je er zelf nog aan moet toevoegen.

En dan hier de gebruiksaanwijzing!

Bij de eerste paar stappen was ik zo enthousiast begonnen dat ik de foto’s een beetje vergeten was. In ieder geval begon ik met het in elkaar zetten van de vorm. Hier heb ik wel even over gedaan maar uiteindelijk kreeg ik dan ook echt een mooie hartjes vorm. Het was even vechten met het karton maar uiteindelijk lukte het wel.

Toen heb ik het beslag gemaakt (alles bij elkaar gegooid en gemixt). En uiteindelijk zie je hier het resultaat nadat het deeg in de vorm 55 minuten in de oven had gezeten. Waar je eventueel rekening mee kunt houden is dat het midden stuk omhoog opstijgt in de oven. Dit betekend dat het bovenste hard er niet heel charming uit komt te zien.

Hier kunnen jullie goed zien dat de onderkant een mooie hartjes vorm heeft en de bovenkant meer naar binnen gaat. Ik vond het niet zo erg maar 1 taartje zag er dus niet heel erg mooi uit.

Nadat de cake uit de oven komt moet dit 3 uur afkoelen voor je het in plakken kan snijden. Dus hou daar rekening mee.

Tussendoor is het tijd om de roze mousse te maken. Dit doe je door de roze poeder uit de mix en de vloeibare slagroom op te kloppen tot het net geen slagroom is. ik heb dit gewoon met de hand gedaan en dat ging prima! de mousse is trouwens echt heel erg lekker!!!

En dan hier het eindresultaat. Het laatste wat je moet doen is de vake in 6 plakken snijden en dan de mousse er tussen. Ook zitten er nog decoratie hartjes bij die je eroverheen kunt strooien. En dan komt de mooiste er zo uit te zien. De iets wat misvormde zag er door de mousse ook nog best wel leuk uit. en ook de smaak was heel erg lekker! ik had het eigenlijk niet zo verwacht, maar ze smaakte echt heel erg goed!

6 opmerkingen:

  1. Zo leuk! Dit was perfect voor valentijn geweest :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mmm..... ziet er lekker uit! maar ik ben zelf niet echt een aardbeien fan, meer van chocolade! :p

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik ben eigenlijk ook niet zo van de aardbei, en zeker meer van chocola! maar deze vond ik toch wel heel erg lekker!

      Verwijderen
  3. Ik heb deze mix ook nog steeds thuis staan! Het duurt alleen allemaal erg lang (vooral omdat ik iemand ben die 30 minuutjes bij een bakmix gewend ben), ook al zien ze er zooo lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het werk zelf duurt maar heel erg kort :P je moet alleen wel lang wachten, maar je kunt ondertussen natuurlijk gewoon andere dingen gaan doen :P

      Verwijderen
  4. Jammie, wat lekker! En het ziet er zo cute uit!

    BeantwoordenVerwijderen