vrijdag 10 januari 2014

formula 10.0.6 créme


En egale huid zonder oneffenheden die ook nog eens niet glimt wie wil dat nou niet? 10.0.6 is een merk die gewoon te krijgen is in de drogisterij maar waar je toch nog niet zo heel erg veel van hoort. Ik heb al eerder een masker van dit merk geprobeerd en die vind ik wel heel erg fijn. Omdat ik enthousiast was over het masker heb ik ook de seriously shine free mattifying oil-free moisturizer gekocht en heb ik die getest. Ben je benieuwt? Lees dan snel verder.


Als je de crème koopt komt deze in een mooi doosje. Ik vind allebei de verpakkingen het doosje, en de verpakking van de crème heel erg mooi. ik vind als producten in een doosje komen toch altijd leuker en mooier. Ik weet niet waarom maar het is toch altijd leuk.


Waar de crème uitkomt is een heel klein uiteinde. Dat is heel erg makkelijk zo kan je makkelijk doseren. Er komt nooit teveel crème uit.


De substantie van de crème is een beetje jelly achtig. Geen vervelende substantie om uit te smeren over je gezicht.

Toen ik de crème op mijn gezicht smeerde voelde het meteen anders aan dan andere crèmes het voelde heel droog. Waar normaal een crème een beetje de tijd nodig heeft om in te trekken of een beetje vettig aanvoelt. Voelt het wel alsof deze crème meteen in de huid droogt en mijn huid juist uitdroogt. Niet zo fijn. Als de crème ook even op mijn huid zit voelt het een beetje prikkerig aan. Helemaal niet gevoed of soepel maar juist droog en prikkerig.

En daar zien we al de oorzaak van het uitdrogende prikkerig gevoel. Alcohol denat. Dit is een van de producten die ik de laatste tijd echt probeer te vermijden. Het is echt niet erg als je puisjes heb om een keer in de zoveel tijd een keertje een product te gebruiken waar een klein beetje alcohol in zit. Maar op langere termijn alcohol op je huid gebruiken is echt niet goed. Je beschadigt je huid alleen maar. Alcohol denat is een bestanddeel die ik de laatste tijd gewoon niet meer gebruik op mijn huid.

Ik merk als ik producten gebruik met een best wel hoge percentage alcohol denat erin dat het gebruik ervan niet fijn is. Omdat het mijn ogen heel erg doet prikken en ook voelt het helemaal niet fijn aan op mijn huid. Op langere termijn krijg ik een hele rode branderige huid. Echt alsof het verbrand is door de zon. En ik krijg er juist irriterende plekjes en oneffenheden van. Niet fijn dus!

Nee, zeker geen crème die ik aan kan raden. ik gebruik liever een mildere crème. Dit product is te krijgen bij de Kruidvat voor 7,99.

3 opmerkingen:

  1. jammer dat er veel precentage alochol in zit. want zonden dat zou hij wel fijn zijn. ( en jammer ook dat hij brande )

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik hoor ook veel goeie dingen hoor!! maar mijn huid is gewoon heel erg gevoelig voor alcohol denat en ik wil het daarom ook gewoon helemaal niet meer gebruiken.

      Verwijderen