maandag 7 oktober 2013

kwasten stashKwasten blijven altijd lastig. Kwasten zijn vaak erg duur en als je ze al budget vind zijn ze vaak van slechte kwaliteit. Ik hou van budget! En ik heb een aardig complete kwasten verzameling met budget kwasten. Wil je weten waar ik de kwasten vandaan heb? Lees dan snel verder.
Ik begin met de gezichtskwasten en als eerst heb ik deze 2 elf kwasten. De producten van elf zijn niet duur maar je betaald wel bijna 7 euro verzendkosten. Niet heel erg budget dus. Je kunt bijvoorbeeld de kosten delen met een vriendin door samen 1 bestelling te doen.

Als eerst heb ik de powder brush. Dit is een flat top brush. Deze gebruik ik altijd voor het aanbrengen van mij foundation of bb cream. Ik vind deze kwast daar echt perfect voor. Maar natuurlijk zou je ook je vingers of een foundation kwast kunnen gebruiken voor je foundation of bb cream. Deze kwasten zijn makkelijker te krijgen. De flat top brush van elf is te koop bij eyeslipsface.com voor 3 euro. De kwast komt uit de studio lijn.

Nog een kwast uit dezelfde lijn is de stipple brush. Deze kwast kun je eventueel ook prima gebruiken voor foundation en bb cream maar ik gebruik deze voor bronzer. Deze kwast brengt hele dunne laagjes aan wat fijn is voor bronzer. Zo krijg je niet een donkere streep op je gezicht. Ook kun je deze gebruiken voor heftige blushes. Deze kwast kost ook 3 euro.
Dan heb ik 2 Hema gezichtskwasten. De eerste is een poederkwast. Deze kwast gebruik ik eigelijk elke dag voor mijn poeder. Hij begint na een tijdje wel een beetje te prikken maar ja hij is prima en werkt voorderest erg fijn. Deze kwast kost rond de 3,50.

Dan heb ik de foundation kwast van de Hema. Deze is al heel erg oud ze hebben volgens mij nu al een nieuwe. Maar die werkt precies hetzelfde. Ik breng met deze kwast eigenlijk alleen maar maskers aan. Daar vind ik hem erg fijn voor. Maar je kunt er natuurlijk ook je foundation mee aanbrengen als je dat fijn vind. De foundation kwast van de Hema kost 3 euro.
De kleine leuk gekleurde kwastjes van essence zien er echt ontzettend leuk uit en ze zijn ook goed te gebruiken. De paarse poederkwast, is wat te plat voor een poederkwast en zou hem ook niet daarvoor gebruiken. Ik gebruik deze graag om highlighter aan te brengen. Ook zou je hier mee kunnen shape. Deze kwast kost 2,99.

Dan de roze blush kwast. Deze is wel gewoon prima om blush mee aan te brengen. En dat doe ik dan ook. Deze kwast kost 2,79.
De laatste 2 gezichtskwasten zijn kabuki kwasten. Kabuki kwasten zijn heel erg fijn om net wat dikker laagje poeder aan te brengen dan normaal. De eerste is die van Hema. Deze is niet meer te koop en hier wil ik dan ook niet heel veel meer over vertellen omdat deze toch niet meer te verkrijgen is.

Ook de tweede kwast is niet meer te koop. Deze kwast komt van de Etos. Deze kwam uit de kerstcollectie van vorig jaar en koste toen 4,99. Kijk dus goed bij de limited edition want daar zitten soms leuke kabuki kwasten tussen. Ook heeft Etos nogsteets een kabuki kwast in het assortiment. Of deze fijn is weet ik niet.

Essence heeft sinds kort ook een kabuki kwast in zijn assortiment die erg fijn schijnt te zijn!
Dan de oogkwasten. Essence heeft wat dat betreft echt super mooie kwasten! De bovenste 2 zijn de platte oogschaduw kwasten van essence. Deze zijn heel erg fijn om oogschaduw over het gehele ooglid aan te brengen en kost maar 1,29.

De derde van boven is een crease brush. In iedergeval daar gebruik ik hem voor. Echt een heel fijn kwastje om dat te doen en deze kost 1,29.

De onderste kwast is een eyeliner kwastje. Ik gebruik hem alleen nooit voor eyeliner aan te brengen maar dat kan natuurlijk wel. Waar ik hem vaak voor gebruik is om mijn wenkbrauwen aan te zetten met wenkbrauwpoeder. Deze kwast kost 1,49.
Ik heb nog een kwastje van essence maar dit is een beetje een aparte. Het is een soort rubberen driehoekje. Dit kwastje is er om pigmenten mee op te pakken. Ik gebruik pigmenten vaak, maar gewoon met oogschaduw kwasten. Wel gebruik ik dit kwastje als ik wat glitter wil aanbrengen. Deze koste 1,29.
Bij Hema kun je ook zeker terecht voor oogschaduw kwastjes. Hema heeft namelijk echt een geweldige blending brush. Die zie je boven aan. Dit is echt een hele grote favoriet. Ik heb deze al heel erg lang en hij is nogsteets super! Deze kost 2,25.

En dan nog een soort van fluffy kwastje. Ik weet niet precies waarvoor deze precies bedoelt is. Maar ik  gebruik hem graag om highlighter aan te brengen. Deze kost ook 2,25.
En mijn laatste kwast is er een van elf. Deze komt uit de Essentials lijn en kost maar 1 euro! Een erg fijne blending kwast die iets compacter is.

Dit waren mijn kwasten. Hoeveel kwasten hebben jullie? En welke merken?

1 opmerking:

  1. leuk review zeg heb ik niet veel kwasten ( maar ik ga ook nog wel eens mijn kwasten stash laten zien op mijn blog). jij hebt e.l.f. kwasten! ik mag niks bestellen op internet daar baal ik van. grt Emke x

    BeantwoordenVerwijderen