donderdag 26 september 2013

tips om beter te kunnen leren
De scholen zijn alweer een tijdje begonnen en we hebben geen tijd meer on rustig aan te doen. we moeten weer vol op leren voor proefwerken. Maar leren is makkelijker gezegd dan gedaan. We worden tegenwoordig afgeleid door alles om je heen en dan voor al social media. Vandaag heb ik wat tips die kunnen helpen bij het leren.

Het kan helpen om in een anderen ruimte te gaan zitten. Zit je normaal in je kamer waar je telefoon licht, en je computer staat. Kun je nu beter in een kamer gaan zitten waar geen computer staat. ook kunnen andere kamers in huis misschien meer rust geven dan je eigen kamer. En word je in andere kamers misschien sneller afgeleid.Is het bij jou thuis altijd druk? Zijn er altijd veel mensen over de vloer of heb je gewoon veel broes of zussen kun je bijvoorbeeld gaan leren in de bibliotheek. Daar hebben ze ruimtes waar meer mensen aan het leren zijn en waar het heel stil is. Je kan natuurlijk ook gewoon vragen of je na schooltijd ergens op school ergens mag zitten waar het rustig is.

Het moeilijkste gedeelte is dat het toch echt wel handig is om al je social media even uit te zetten. Als je het geluid van je telefoon hoort ben je wel geneigd te kijken wie het was. En als je telefoon naast je licht, kijk je er vast wel op of je nog een bericht heb gekregen. Leg alles gewoon even weg of zet het uit. Het is moeilijk maar het zal je uiteindelijk helpen.Je kan natuurlijk uren achter elkaar gaan leren maar dat heeft helemaal geen zin. Hou ook voldoende pauze. Leer 20 a 30 minuutjes en hou dan 20 a 30 minuutjes pauze en begin dan weer opnieuw. Zorg in ieder geval dat je niet de hele middag aan het leren ben. Je kan dit doen door een schema te maken zo kan je ook kijken hoeveel dagen je van te voren moet beginnen om het zonder stress op tijd allemaal in je hoofd te krijgen.

Het leert niet heel makkelijk als je nog zo een miljoen anderen ding aan je hoofd heb die nog moeten gebeuren. Dingen die je niet mag vergeten. Zet eerst die dingen even op een rijtje. Je kan natuurlijk lijstjes maken. Plan waar neer je zie andere dingen kunt doen. zodat je er tijdens het leren niet aan hoef te denken.

En als laatste iets wat net al een beetje ter sprake kwam. Het leert niet fijn als je de laatste avond nog alles in je hoofd moet stampen. Dan heb je onwijs veel druk en stress. Plan van te voren hoeveel tijd jij nodig heb om alles te kunnen leren. Zo kan je rustig gaan leren en kun je tijd nemen voor dingen die jij erg moeilijk vind.

Dat waren mij tips. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Heb je zelf nog goeie tips? Zet ze dan in de comments.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten