maandag 9 september 2013

review essence gel nails at home 

 
Thuis je eigen gel nagels die tot 10 dagen blijven zitten? Volgens essence kan dit nu. Essence komt met een set waarmee je thuis je eigen gel nagels kunt maken. Wil je weten hoe het werkt lees dan snel verder.

Op de bovenste foto is te zien welke producten je allemaal nodig hebt. Laten we beginnen bij de cleanser.
 


 Hierboven zie je hoe de cleanser eruit ziet. Dit product gebruik je als eerst. Je maakt er je nagels mee schoon. Ook gebruik je het later nog na de base en top laag. Het product doet me heel erg denken aan gewone nagellak remover. Het ruikt ook net zo erg als nagellakremover. Dit product kost los 2,59. de starterskit wordt helaas niet in Nederland verkocht.
 

Daarna moet je de primer op je nagels aanbrengen. Dit vind ik een raar product. Het is een hele vloeibare substantie die je met een heel hard kwastje op je nagels aan moet brengen. Heel fijn werkt het niet. als het na enkele seconde droog is dan lijken je nagels wel matt te zijn geworden. Echt heel raar.

het product is lastig aan te brengen en ook deze ruikt niet heel erg lekker, maar het is snel droog en je kunt eigenlijk meteen verder. De primer kost 2,59.
 


 
Na de primer kun je meteen verder met de peel of gel base. Het handige van een peel of gel base is dat als je het zat ben je ze er makkelijk af kunt halen. Het nadeel ervan is dat het makkelijker los kan laten en er misschien wel snel af gaat.

Het product zelf is heel dik maar makkelijk aan te brengen. De gel base laat je 60 seconden drogen onder de lamp. Daarna haal je het plakkerige laagje eraf met de cleanser. De base kost 2,99.

Over de peel of gel base gebruik je nagellak. Dit kan met iedere nagellak, ik heb geen essence nagellak gebruikt en dat gaat ook prima. Je gebruikt gewoon net als altijd 2 laagjes van je favoriete nagellak. Dit laat je gewoon drogen zonder de lamp. Pas als het helemaal droog is kun je verder.

 

 

 
Als je nagellak volledig gedroogd is kun je verder met de clear gel top coat. Dit lakje is nog dikker dan de base laag. Je brengt het gewoon aan als een top coat en droogt het dan 60 seconden onder de lamp. De top coat kost 2,99.

Ook hierna haal je het kleverige laagje weg met de cleanser. Hierna is je manicure af.De lamp die essence aanbied zie je hierboven.  Ik gebruik deze ook en weet dus niet of andere lampen ook werken. De lamp van essence kost 29,95. Aan de bovenkant zit een knop met het essence logo, als je hierop drukt gaat de lamp aan voor 60 seconden.


 
En dan hier het eindresultaat! (let niet op mijn hele mooie afgebroken pink). Ik vind het er goed uitzien. Het voelt ook nog goed en stevig aan. Ik ben heel benieuwt hoelang het blijft zitten, daar krijgen jullie later nog een update over.

De set is makkelijk verkrijgbaar bij kruitvat. als je alle producten wil kost dat 11.15 voor de producten en 29,99 voor de lamp. ook zit er nog een vijl en een handcrème bij deze lijn maar die hoef je natuurlijk niet te gebruiken.

Ook is er nog een French manicure set. Deze werkt iets anders Hoe dat precies werkt kun je ook vinden op essence.eu.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden, ik hoor graag jullie mening over de essence gel nails at home set!

 
Tip!!: experimenteer met andere producten! Bijvoorbeeld: een gewone base en top coat met daaroverheen een laagje gel. Het voordeel hiervan kan bijvoorbeeld zijn dat je bij het eraf halen minder schade aan je nagels hebt.

2 opmerkingen:

 1. wat leuk, ik wil het ook proberen ( voor mijn blog ook :-P )
  grt Emke x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb ook een aantal negatieve berichten ervan gelezen dus ik ben benieuwt wat jij ervan vind!:P

   Verwijderen