donderdag 12 september 2013

foundation routine



 Een perfect egale huid, dat willen we allemaal. Maar helaas zijn er maar weinig van ons gezegend met zo een huid. Wel kun je het een beetje helpen met de perfecte foundation routine. Vandaag laat ik mijn foundation routine zien dus ben je benieuwt? Lees dan snel verder.


Stap 1 de primer. Ik gebruik niet dagelijks een primer. Eigenlijk alleen op dagen dat ik wil dat mijn make-up perfect zit voor een langere tijd, en op feestjes. Mijn favoriete primer is die van catrice de prime and fine smoothing refiner. Hij maakt je huid helemaal glad, en wat de meeste van ons ook een voordeel vinden is dat er geen shimmer in zit.
 

Ik gebruik al een hele tijd geen foundation meer maar BB cream (of gekleurde dagcrème). ik vind dit fijner dan foundation omdat ik toch het idee heb dat ik van foundation puisjes krijg. Ook is het wat luchtiger wat fijn kan zijn in de zomer.

Ik wissel vaak af en gebruik bijna iedere dag wel een andere BB cream. Hierboven zie je mijn 2 favorieten. De Garnier BB cream voor de gecombineerde tot vette huid. deze is perfect als je een erg glimmende huid hebt. Want hij is matt, ik hoef hem eigenlijk niet eens meer af te poederen. Het enige nadeel vind ik dat de substantie extreem vloeibaar is. Dat is erg onhandig.

 Ik ben al fan van de Nivea crèmes en nu ook van de gekleurde dagcrème. het voelt echt alsof ik gewoon een crème op mijn huid smeer. Eigenlijk heb ik geen nadelen van deze crème.   



Na de foundation gebruik ik een concealer. Ik gebruik de healthy mix concealer onder mijn ogen, omdat deze iets lichter is dan mijn eigen huidkleur. Dat werkt goed tegen donkeren kringen.

De pure cover mineral concealer van maybelline gebruik ik op plekjes en puisjes die ik wil verbergen. Dit is gewoon mijn eigen huidskleur. Deze gebruik ik alleen als dat ook nodig is.

 


 En dan is het tijd om af te poederen! af poederen doe ik altijd om glans te voorkomen. Soms gebruik ik een transparante losse poeder, en soms gewoon een gekleurde compact poeder. Dat licht er gewoon aan waar ik die dag zin in heb.

Als ik een transparante poeder gebruik, gebruik ik die van essence de fix & matte translucent loose powder.  Deze maakt me gezicht echt heel goed matt en houd dat ook lang zo. Ook laten de meeste witte poeders een witte waas op je gezicht achter. En deze doet dat gelukkig niet.

Als ik geen zin heb in losse poeder gebruik ik gewoon een compact poeder en op de foto zie je mijn favoriet de maybelline dream matt powder.



Na het afpoederen gebruik ik meestal een bronzer. Dit breng ik een beetje aan onder mijn wangen en aan de zijkant van mij voorhoofd om diepte te creëren en voor een bronzige look.

Op het moment is mijn favoriete bronzer de pure teint matt bronzing powder van essence.



Naast een matte bronzer gebruik ik vaak ook nog een bronzer met shimmer. Hier gebruik ik echt maar een heel klein beetje van tussen de plek waar je bronzer aanbrengt, en blush. Dit geeft nog dat extra bronzige look.

Mijn favoriete shimmer bronzer is die van Etos de bronzing powder.


 

Tijd voor blush! Blush is echt elke dag anders. Je kan hier zoveel mee doen. Hierboven zien jullie mijn 2 favorieten blushes.

De rechtse is uit de LE van essence legends of the sky. Deze geeft een hele warme gloed aan je gezicht.

De linkse komt uit de LE van essence floral grunge. Deze geeft juist een hele koele gloed aan je gezicht.



En als laatste de finish in Touch: highlighter! Dit maakt je look helemaal af. Ik breng highlighter aan boven de blush, onder mijn wenkbrauwen en in mijn cupido boog (bij de lippen). Hierboven mijn favorieten highlighters.

Dit was mijn foundation routine. Ik hoor graag welke producten jullie graag gebruiken in jullie foundation routine.

9 opmerkingen:

  1. Ik gebruik op gewone schooldagen een bb cream van Yves Rocher, een poeder en een beetje mascara. Leuk artikel! Ik vind het altijd leuk om te zien wat anderen gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. naar de bb cream van Yves rocher ben ik ook al heel lang benieuwt hij lijkt me zo fijn:P!!

      Verwijderen
  2. leuk review!
    wat ik als foundation routine:
    -Olaz essentials getinte dagcréme ( gisteren in de Action gekocht voor €3,99. dus er komt nog een review van op mijn blog )
    -Essence all about matt fixing loose powder
    -MAX mineral blush in 853 peach ( review staat al op mijn blog )
    -Essence Ticket To Paradise shimmer powder

    voila dit is mijn founation routine :-)
    grt Emke x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ben benieuwt nar die olaz review!! wil me graag abonneren op jou blog alleen dat gaat niet. kan ik je ook volgen via blogloving?

      Verwijderen
  3. Leuk om je routine te zien! Ik heb eerlijk gezegd niet echt een vaste routine.. De ene keer alleen een primer met minerale foundation en dan natuurlijk bronzer en blush, de andere keer primer, foundation, concealer en afpoederen.. Elke dag weer anders hihi. Net waar ik zin in heb!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ook wel herkenbaar! op schooldagen is dit wel echt een bijna vaste routine maar op andere dagen gebruik ik ook altijd waar ik zin in heb en wissel ik heel veel af:P

      Verwijderen
  4. Die primer van Catrice ga ik ook eens kopen! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat grappig, jouw routine lijkt erg op die van mij :) Ik gebruik alleen niet meer elke dag een bb-cream/foundation, maar als ik dat doe is die van Garnier echt mijn go-to! En de highlighter van Catrice vind ik zelf ook echt geweldig, kan niet meer zonder

    BeantwoordenVerwijderen