woensdag 16 juli 2014

Lege verpakkingen bewaren

Ik heb echt een zwak voor mooie verpakkingen. Maar dat is niet het enige. Als een product verpakt zit in een kartonnen verpakking kan ik die echt niet weggooien. Ik heb een hele lade vol met doosjes van producten. Ik weet dat meer van jullie dit hebben en vond het daarom leuk om er een artikel over te schrijven.

Zo erg als dat het was is het nu niet meer. Alle verpakkingen liggen wel even in die ka maar nadat ik er foto’s van heb gemaakt kunnen de meeste toch wel weg. Sommige liggen er daar in tegen echt al heel erg lang. Het zijn producten die niet meer verkocht worden of producten die net iets duurder waren dan wat ik normaal aan make-up uitgeef.
Nog niet zo heel erg lang geleden lag die lade helemaal vol. Er kon echt niets maar dan ook niets meer bij. Ik moest wel wat weggooien. Ik heb een heleboel verpakkingen toen weggedaan. Het weggooien vond ik echt niet leuk maar uiteindelijk weet jezelf ook wel dat het echt belachelijk is dat je al die verpakkingen bewaard. Soms lagen er verpakkingen van producten die ik al lang niet meer heb. Een deel van de verpakkingen hield ik nog wel.
Een hele goeie tip die ik zelf nog steeds gebruik is om verpakkingen te hergebruiken. Zo heb ik van een aantal verpakkingen kleine doosjes gemaakt waarin ik mijn make-up bewaar. Zo organiseer je je stash ook nog eens. Je kunt zo ook doosjes maken die precies de vorm en grootte hebben die jij zoekt. Ook gebruik ik doosjes van oude producten om testertjes en andere dingen in te bewaren.
Ik heb nu ongeveer 1/3 van die la vol zitten met lege verpakkingen. Het is al een stuk beter als eerst maar ik bewaar ze dus nog steeds. Bewaren jullie lege verpakkingen??

4 opmerkingen:

 1. Ik bewaar het alleen als het een mooie verpakking is! Als een dagcrème tube ofzo leeg is dan denk ik meteen hup weg ermee haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik bewaarde een tijd lang lege verpakking maar nu doe ik dat alleen als ik de verpakking er erg mooi uit vind zien. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik bewaar verpakkingen soms, vooral als ze heel erg mooi zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik bewaar ze eigenlijk alleen om te fotograferen voor mijn Opgemaakt-posts. Nadien gooi ik ze weg, zodat er andere producten in de plaats kunnen komen ;-).

  BeantwoordenVerwijderen