vrijdag 15 november 2013

hema oogpotloodjesHema had een tijd geleden de chalky eyeshaders. Deze dikke oogpotloodjes trokken meteen mijn aandacht. Toen ze eenmaal weg waren baalden ik dat ik maar 1 kleurtje heb gekocht. Tot ik een paar dagen terug deze potloodjes in de opruimbakken bij de Hema zag liggen voor 2 euro. Omdat niet veel mensen dit weten leek het me wel leuk om deze potloodjes nog eens een review te geven.
Ik zeg alvast sorry voor hoe de potloodjes eruit zien. De roze licht al een tijdje in mijn stash dus ziet er niet meer heel fris uit, de paarse die is er ook niet veel beter op geworden toen deze in de opruimbakken terecht is gekomen. Ook krijg ik de sticker er met geen mogelijkheid af dus zit er nu een lelijke witte vlek.

Voorderest vind ik de potloodjes er wel leuk uitzien. Compact en leuk. de kleurtjes zijn vrolijk en de verpakkingen voorderest gewoon compact en handig.


De puntjes zijn echt dik. Niet heel makkelijk om dunne lijntjes mee te maken. Maar daar zijn ze dan ook niet voor bedoelt. Waar het wel erg fijn voor is, is om deze als basis te gebruiken onder oogschaduw. Zo geef je, je ogen dat zachte roze tintje of een paarse pop of colar. Ook vind ik het leuk om een wat saaie look op te vrolijke met een kleurrijk lijntje onder mijn onderste wimperrand.
Dit is de roze kleur. Roze kun je het eigenlijk niet echt noemen. Het heeft meer een zalm kleurtje. Ik vind het kleurtje echt heel erg zacht en mooi. Daarom kun je deze echt super mooi als lichte basis gebruiken onder andere roze tintte oogschaduw. Zo maak je echt een heel mooi licht en fris effect.
En dan de paarse. Ook echt dit is niet echt het in you’re face paars. Maar een licht en fris effect hoef je met dit kleurtje niet te proberen. Zoals ik net al zij vind ik het leuk om net wat meer kleur toe te voegen aan mijn ogen. Dat kan je doen door het als basis te gebruiken op de eerste helft van je oogleden of je kunt een lijntje onder je onderste wimperrand zetten.

De potloodjes zijn te krijgen in de kleuren paars, blauw, groen, roze en geel maar het is natuurlijk maar de vraag welke kleuren er nog over zijn in de opruimbakken. Ook lagen er waar ik was nog bijpassende kleuren oogschaduw bij.  Eerst kosten deze mooie producten 3 euro en nu zijn ze dus afgeprijsd naar 2 euro. Dus kom je ze tegen zou ik ze zeker meenemen!

 En dan de super mooie swatches. Ik ben echt heel erg enthousiast over deze potloodjes. Er is wel enig verschil in structuur. De roze is net wat romiger dan de paarse. Dat kun je ook zien. Wel hebben ze allebei super veel pigment en blijven erg goed zitten. Ik vind het ook erg fijn om met deze potloodjes te werken.

6 opmerkingen: